Aseliikkeen ryöstö johti takaa-ajoon Lohjalla – näin vauhdikas tapahtumasarja eteni

Poliisi tutkii Lohjalla sijaitsevan aseliikkeen ryöstöä ja sitä seurannutta takaa-ajoa.

Poliisi sai lauantaina 9. joulukuuta noin puoli kolmen aikaan aamuyöllä kiireellisen hälytystehtävän Lohjalla sijaitsevaan aseliikkeeseen. Viranomaisten saamien ensitietojen mukaan liikkeessä oli menossa murto.

Ajaessaan kohti tapahtumapaikkaa partio havaitsi auton, joka poliisin tietojen mukaan liittyi aseliikkeen tapahtumiin.

Kuljettaja lähti pakenemaan poliisia ja tästä seurasi takaa-ajo. Autoa ajettiin takaa isommilla väylillä ja metsätiellä, tiedotteessa kerrotaan.

Metsätien päässä viranomaiset käskivät autossa ollutta miestä nousemaan autosta. Kuljettaja kuitenkin kiihdytti päin poliiseja, jotka menivät turvaan poliisiautoon. 

Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteen mukaan poliisiauton keula otti osumaa, kun miehen auto osui siihen. Poliiseille ei käynyt tilanteessa kuinkaan.

Rikoksesta epäilty mies jatkoi pakomatkaansa, mutta kohtasi pian toisen poliisipartion. 

Poliisi turvautui voimakeinoihin

Partio kiilasi pakenevan auton niin, että se ei enää päässyt jatkamaan matkaansa. Poliisi kertoo joutuneensa käyttämään voimakeinoja kuljettajan kiinniottamisessa.

– Esitutkinnan yhteydessä selvisi, että pakenemiseen käytetty ajoneuvo on anastettu autoliikkeestä, kertoo rikoskomisario Rauli Salonen.

Miestä epäillään törkeän varkauden ja törkeän ampuma-aserikoksen lisäksi murhan yrityksestä, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Toinen epäilty uhkasi taksinkuljettajaa aseella

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että autolla poliisia paenneen henkilön lisäksi aseliikeryöstöön liittyy toinenkin mies. 

Poliisi epäilee, että tämä oli hypännyt auton kyydistä ennen kuin poliisi kohtasi autolla liikkeellä olleen miehen.

Epäiltyä jäljestettiin poliisikoirien kanssa. Viranomaiset tulivat siihen tulokseen, että epäilty oli noussut toisen auton kyytiin moottoritien varressa.

Rikoskomisario Robin Hulden kertoo Länsi-Uudenmaan poliisin viikkotiedotteessa, että esitutkinnassa on selvinnyt seuraavaa: poliisin mukaan mies oli tien laidassa viittoillut ohi ajaneelle taksille, joka oli pysähtynyt. 

Kun kuljettaja oli kieltäytynyt ottamasta miestä kyytiin, tämä oli uhannut kuljettajaa aseella.

– Rikoksesta epäilty mies oli pakottanut taksinkuljettajan viemään hänet Vantaalle. Siellä mies oli noussut hetkellisesti autosta, jolloin taksinkuljettaja oli päässyt poistumaan ja soittanut välittömästi poliisille. Hetkeä myöhemmin Itä-Uudenmaan poliisin partiot tavoittivat rikoksesta epäillyn miehen. 

Taksinkuljettajaa uhannutta miestä epäillään törkeästä ryöstöstä, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Lue myös:

    Uusimmat