Kuusijärvellä häiriköinyt hakkasi vartijan – pian huumekuski kiisi varastetulla autolla pakoon kesäyössä

Vantaan Kuusijärvellä alkanut tapahtumaketju päättyi vartijan pahoinpitelyyn, auton varastamiseen ja lopulta dramaattisen takaa-ajoon.

Tapahtumaketju käynnistyi heinäkuun 10. ja 11. päivän välisenä yönä, kun hätäkeskus hälytyksen alueelta.

Ilmoituksen mukaan ihminen pahoinpiteli paikalla ollutta vartijaa. Poliisin tietojen mukaan pahoinpitely oli alkanut sen jälkeen, kun vartija oli mennyt huomauttamaan eräälle seurueelle muita häiritsevästä käytöksestä. 

Tämän jälkeen yksi seurueen jäsenistä oli lyönyt vartijaa useita kertoja muun muassa kasvoihin. Lopulta vartija pääsi poistumaan tilanteesta.

Poliisin ollessa matkalla Kuusijärvelle paikalta tuli hätäkeskukseen uusi ilmoitus. Sen mukaan pahoinpitelijä seurueineen oli lähtenyt paikalta varastetulla autolla. Varastettu ajokki kuului niin ikään Kuusijärvellä aikaa viettämässä olleelle ihmiselle.

Käry kävi isolla tiellä

Poliisi havaitsi varastetun auton Lahdentiellä, ja kuljettaja lähti ajamaan poliisi pakoon. Poliisin mukaan kuljettaja ajoi merkittävää ylinopeutta, ja vaaransi sekä oman seurueensa että muiden tielläliikkujien turvallisuuden. 

Virkavaltaa pakeneva auto pysähtyi lopulta bussipysäkille, ja neljä autossa ollutta ihmistä lähti juosten poliisi karkuun. Yksi kyydissä olleista jäi autolle. Poliisi sai otettu kiinni myös kaikki pakoon lähteneet.

Varastetun auton kuljettajaa epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Yhden matkustajan epäillään syyllistyneen vartijan pahoinpitelyyn.

Molempien epäillään syyllistyneen haitantekoon virkamiehelle, kun he vastustivat poliisia kiinniottotilanteessa.

Kolmen matkustajan ei epäillä syyllistyneen rikoksiin.

Lue myös:

    Uusimmat