Potkut jopa 200:lle: Asko- ja Sotka-ketjujen taustayhtiö aloittaa muutosneuvottelut

Tämänhetkistä markkinatilannetta luonnehditaan erittäin haastavaksi.

Asko- ja Sotka-huonekaluketjuja pyörittävä Indoor Group aloittaa muutosneuvottelut, joiden piirissä on noin 635 työntekijää.

Suunnitellut muutokset voivat johtaa enintään 200 tehtävän päättymiseen. Mahdollisten lomautusten ja irtisanomisten määrät ja kohdentuminen tarkentuvat neuvotteluiden aikana, kertoo Indoor Groupin emokonserni KH Group.

Indoor Group kertoo verkkosivuillaan, että sillä on yli 700 työntekijää. Yhtiöön kuuluu myös Lahdessa toimiva sohvatehdas Insofa.

Muutosneuvottelut alkavat 21. lokakuuta.

– Suunnitellut toimenpiteet käynnistetään, jotta voimme vastata markkinoiden muutoksiin nopeasti. Nyt harkittavan uudistuksen avulla arvioimme saavamme pidettyä mahdollisimman monta myymälää avoinna ja myös avattua uusia, sanoo Indoor Groupin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen tiedotteessa.

KH Group kuvailee Indoor Groupin tämänhetkistä markkinatilannetta erittäin haastavaksi.

– Suunnitellut toimenpiteet organisaation tehokkuuden optimoimiseksi ovat välttämättömiä, jotta liiketoiminta saadaan jälleen kannattavaksi, kommentoi KH Groupin toimitusjohtaja Ville Nikulainen tiedotteessa.

Indoor Group tavoittelee vähintään kymmenen miljoonan euron vuotuista liikevoiton parannusta vuoden 2026 loppuun mennessä. Tästä merkittävän osan pitäisi toteutua jo ensi vuoden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat