Auton ovi avautui yllättäen ja Tapio lensi ilmojen teille: "Ehkä tämä video voi pelastaa jonkun hengen"

Tapio Stigell toivoo, että moni liikenteessä liikkuva katsoisi videon siitä, mitä hänelle tapahtui.

Lohjalainen Tapio Stigell oli pyöräilemässä kaupungin läpi poikansa terveystarkastukseen pyörällä keskiviikkona 2. lokakuuta, kun katuparkissa ollut autoilija avasi kuskinpuoleisen oven ja tölväisi hänet kumoon.

Stigell kertoo, että auto oli parkkeerattu niin, ettei hän nähnyt auton ajavan ruutuun. Hän oletti auton olevan tyhjä.

Sitten tapahtui rysäys ja hän lensi ilmojen teille.

– Ei jäänyt mitään mahdollisuuksia reagoida tilanteeseen ja lensin törmäyksen voimasta ajoradalle. Tietysti olin hieman sokissa ja yritin vain päästä pois ajoradalta, Stigell kertoo.

Stigell kiittää onneaan siitä, ettei lentänyt tilanteessa vastaantulevien puolelle, ja tilanteesta selvittiin tilanteen vakavuuteen nähden pienillä ruhjeilla.

– Selvisin ilman murtumia, mutta oikeaan reiteen tuli sisäistä verenvuotoa ja valtava mustelma.

"Huomioidaan toinen toisiamme"

Stigell kertoo, että auton kuljettaja oli tilanteessa yhtälailla järkyttynyt ja tarjosi apuaan hänelle.

– Hän kysyi pitääkö kutsua ambulanssi. Hän oli avulias ja vei minut autolla vielä tapahtuman jälkeen sovittuun tapaamiseen. Kuljettaja teki myös asiallisesti vahinkoilmoituksen, Stigell kertoo.

Stigell haluaa jakaa videomateriaalin tapahtuneesta, jotta sana leviäisi tarkkaavaisuudesta liikenteessä. Huolimattomuus voi pahimmassa tapauksessa maksaa ihmishengen.

– Kannustan tarkkaavaisuuteen ja hollantilaisen otteen opettelemiseen. Rakkauden vastakohta ei ole viha vaan välinpitämättömyys. Joten huomioidaan toinen toisiamme, ettei nyt vaan sattuisi mitään. Ehkä tämä video voi pelastaa jonkun hengen, Stigell kertoo.

Katso video tapahtuneesta yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat