Belgian GP:n lehdistötilaisuus: Räikkönen piti kisaa helppona

Belgian GP:n lehdistötilaisuudessa paikalla voittaja Kimi Räikkönen (KR), toiseksi sijoittunut Felipe Massa (FM) ja kolmanneksi ajanut Fernando Alonso (FA).

Kysymys, Kimi, ennen kisaa olit huolissasi niskastasi ja auton takaosan viasta, mutta kaikki sujui täydellisesti?

KR: Kyllä. Kisan aika ei ollut ongelmia. Ainoastaan silloin oli vaikeaa, kun edessä oli kierroksella ohitettavia, joiden takia auton pito väheni. Se on kuitenkin sama kaikille. Sitä lukuun ottamatta auto oli hyvä, kaikki sujui hyvin.

Kysymys, Kimi, entä niska ja auton perä?

KR: Emme löytäneet autosta mitään vikaa, joten luultavasti se oli vain omassa päässäni. Niska on OK. Se ei ole täydellinen, mutta OK. Seuraavassa kisassa se on jo normaali, joten se ei huoleta. Talli teki kaiken oikein tänään.

Kysymys, Kimi, Ferrari oli täällä ylivoimainen?

KR: Tiesimme olevamme täällä vahvempia kuin Monzassa. Tiedämme syyn siihen, miksi emme pysty taistelemaan McLarenia vastaan Monacossa, Monzassa ja Montrealissa. Se yritetään korjata ensi vuodeksi, toivottavasti siinä onnistutaan, minkä jälkeen meidän pitäisi olla vahvoja. Täällä vaaditaan aerodynamiikalta enemmän ja meidän automme on vahva tällaisilla radoilla.

Kysymys, Felipe, kerro alkukierroksista ajaessasi Kimin takana?

FM: Lähtöni oli hyvä, nousin Kimin rinnalle. Avausmutka kääntyi hänelle suosiolliseen suuntaan, mutta minäkin sain ajettua hyvää linjaa pitkin. Autoni oli kisan alussa liian yliohjaava. Toinen vetoni oli sitten jo hyvä ja ero Kimiin pysyi samana sen alusta loppuun. Kisan lopussa auto oli täydellinen pehmeillä renkailla. Renkaiden kanssa tehtiin ehkä väärä valinta ottaen huomioon, miten radan kunto kehittyi, mutta se on jälkiviisautta. Auto oli nopea ja toimi johdonmukaisesti. Pidimme hyvää vauhtia verrattuna McLareniin.

Kysymys, Felipe, olisitko voinut ajaa pidemmän vedon pehmeillä renkailla?

FM: Lopussa ajamani veto ei ollut pitkä, mutta rengas oli OK ja tarjosi enemmän pitoa, joten se oli parempi.

Kysymys, Felipe, laittoiko Fernando alkukierroksilla painetta?

FM: Alussa Fernando oli lähellä, mutta autoni oli niin hyvä, että eron tekeminen onnistui.

Kysymys, Fernando, ajoit tallikaveriasi vastaan aggressiivisesti avausmutkassa ja kohti Eau Rouge -mutkaa?

FA: Ensimmäisessä mutkassa Felipe lukitsi hieman eturenkaitaan ja tukki sisälinjaa. Näin ollen ulostuloni mutkasta oli huono. Myös Lewis ajoi leveäksi ykkösmutkan ulostulossa. Hän sai siitä hieman etua ja saavuimme rengas rengasta vasten mutkiin kolme ja neljä. Onnekkaasti olin sisäkurvin puolella ja säilytin sijoitukseni.

Kysymys, Fernando, hetken aikaa näytti siltä, ettei kumpikaan McLaren-kuski antaisi tilanteessa periksi?

FA: Olin varsin luottavainen asemastani mutkaan mentäessä. En ollut huolissani. Minulla oli autossani yhden kierroksen verran vähemmän polttoainetta kuin Lewisilla. Tiesin autoni olevan kisan alussa riittävän nopea.

Kysymys, Fernando, osuitteko Lewisin kanssa yhteen hänen palatessaan radalle?

FA: Emme.

Kysymys, Fernando, missä Ferrarit olivat teitä nopeampia?

FA: He olivat meille liian nopeita. Yritin alussa kovasti pysyä Felipen kyydissä toivoen, että varikkokäyntien aikaa olisin pystynyt voittamaan sijoituksen. He katosivat edestäni nopeasti. Ensimmäisten varikkokäyntien jälkeen heitä ei enää näkynyt. Meiltä puuttui kilpailuvauhtia. Aika-ajossa tilanne oli vielä OK, mutta kisassa kierrosajoista puuttui pari kymmenystä.

Kysymys, Fernando, ajattelitko aika-ajon jälkeen, että vauhti riittäisi kisassa?

FA: Siinä vaiheessa ajattelimme vauhdin riittävän. Me paransimme tilannettamme sitten Turkin, jossa meillä ei ollut mahdollisuuksia heitä vastaan. Okei, he olivat nytkin meitä nopeampia, mutta pienensimme eroa hieman. Työtä on vielä paljon tehtävänä, mutta tulee vielä ratoja, jotka sopivat autollemme paremmin. Meillä on vielä mahdollisuudet yltää kisavoittoon.

Kysymys, Kimi, seuraavana vuorossa olevan Japanin kisan osalta voimasuhteet ovat avoinna?

KR: Minä en edes tiedä, miltä se rata näyttää, joten on vaikea sanoa. Olen kuullut, ettei se olisi paras paikka meille. Viimeisissä kisoissa voi käydä miten vaan. Tilanne on tallien välillä tasainen. Aika-ajossa meillä tuntuu olevan aina vaikeaa McLarenia vastaan, kun taas kisoissa olemme joissain paikoissa vahvoja. Kokonaisuutena meidän täytyy parantaa etenkin aika-ajoissa. Yritämme jatkaa työntekoa, toivottavasti pystymme voittamaan lisää kisoja.

Kysymys, Kimi, olet kuljettajien sarjassa Hamiltonia ja Alonsoa perässä yhden voiton ja vähän enemmän?

KR: Emme ole antaneet periksi. Olemme yhtä taistelussa. Kavensimme nyt hieman eroa, kun taas edelliskisassa ero hieman kasvoi. Mitä tahansa voi vielä tapahtua, kun jäljellä on kolme kisaa. Kaikki ovat niin tasaisia. Taistelemme kovaa ja joskus meillä voi mennä pieleen, mutta meillä kaikilla voi joskus mennä pieleen. Puristamme täysillä ja katsomme, mitä tapahtuu. Olisi mahtavaa, jos se onnistuisi. Vaikeaa se on, mutta emme anna periksi.

Räikkösen suomenkielinen osuus:

Hyvä päivä. En ollut ihan varma, minkälainen auto on kisassa. Se tuntui kuitenkin hyvältä heti alussa eikä ollut ongelmia. Olin riittävän nopea ennen ensimmäistä varikkokäyntiä ja pystyin sen jälkeen kontrolloimaan kisaa eikä tarvinnut hirveästi riehua. Ainoa ongelma oli, kun täytyi ohittaa kierroksella porukkaa. Silloin aina välillä joutui hankaluuksiin, kun pitoa lähti niin paljon, kun pääsi lähelle. Muuten kaikki toimi hyvin ja kisa oli suht helppo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat