Belgian GP:n maanantain lehdistökatsaus: Englantilaiset Alonson niskassa

Englantilaislehtien raju kirjoittelu Fernando Alonsosta oli Belgian GP:n jälkeen F1-lehdistön mielenkiintoisinta antia.

Daily Mail ei sulattanut espanjalaisen Alonson englantilaiseen Lewis Hamiltoniin kohdistamia ajoliikkeitä.

- Alonso turvautui likaiseen ajoon kurvaten kohti Hamiltonia lähdössä työntäen hänet sitten leveäksi ensimmäisestä mutkasta La Sourcesta ja sysäten hänet reunakiveyksen päälle ja ruohon poikki toisella puolella olevalle asvaltille. Jollain toisella radalla Hamilton olisi päätynyt seinään, lehti kuvaili.

Daily Mail ei niellyt tapauksessa Alonson tai tallipäällikkö Ron Dennisin kommentteja.

- Syntipukki syytti Felipe Massan etupyörän lukkiintumista väittäen, että brasilialainen ei antanut hänelle tilaa. Se oli epäuskottavaa, aivan kuten Dennisin vastaus "puhtaasta mutta aggressiivisesta kilpa-autoilusta" - se kuulosti diplomatialta.

The Mirror -lehti kutsui McLaren-kuskien välejä sotatilaksi.

- Lewis Hamiltonin mestaruustaistelu Fernando Alonson kanssa kääntyi täydeksi sodaksi, kun espanjalainen yritti työntää hänet ulos radalta Belgian GP:ssä, The Mirror maalaili.

- Maailmanmestari osoitti olevansa valmis ajamaan ulos 320 km/h nopeudessa, jos Hamiltonin päihittäminen vaatii sitä, The Mirror jatkoi.

The Sun -lehti oli käärmeissään Alonsolle Span alkumutkien lisäksi myös espanjalaisen julkitulleesta uhkauksesta, jonka mukaan hän paljastaisi tietovuotojupakan todistusaineistonsa, jos ei pääsisi tallin ykköskuskiksi.

- Fernando Alonso on alentunut likaisiin temppuihin radalla ja sen ulkopuolella sodassaan Lewis Hamiltonin kanssa, The Sun totesi.

The Times -lehti hämmästeli, kuinka Alonso voi vielä ajaa McLarenilla, koska hänen Dennisille tekemänsä uhkaus johti lopulta siihen, että McLaren menetti tallipisteensä ja sai sadan miljoonan dollarin sakon.

- Yleensä elämässä saa potkut, jos uhkailee pomoaan ja syöksee yrityksen kriisiin, joka maksaa 100 miljoonaa dollaria. Formula ykköset eivät kuitenkaan ole tavanomaista.

The Times uskoo Alonson jättävän McLarenin kauden päätteeksi.

- Span varikolla olivat vähissä ne, jotka uskoivat hänen jatkavan tallissa tämän kauden jälkeen, voittaa hän kolmannen mestaruutensa tai ei.

Lehden mukaan vaihtoehtoina ovat palaaminen Renault'lle tai jopa siirtyminen Ferrarille kaudeksi 2009, jolloin hän pitäisi ensi vuonna joko välivuoden tai ajaisi yhden kauden Renault'lla tai Toyotalla.

- Alonso on kaiketi edelleen formula ykkösten täydellisin kilpa-ajaja, mutta niin paljon kuin vakoiluskandaali on tahrannut Dennisin ja McLarenin mainetta, on se myös korjaamattomasti vahingoittanut Alonson imagoa urheilijana, The Times tylytti.

Daily Expressin mukaan nyrkkeilykehässäkin noudatetaan paremmin sääntöjä kuin F1-radalla.

- Fernando Alonso otti hanskat pois ja ajoi Lewis Hamiltonin ulos, kun hän murskasi kaikki vähäisetkin illuusiot siitä, että mestaruustaistelu käytäisiin viimeisissä kisoissa Queensberry-sääntöjen (nyrkkeilyn säännöt) mukaisesti.

Telegraph-lehti nosti esille myös MM-taistossa yhä mukana olevan Kimi Räikkösen.

- Suomalaisen mahdollisuudet eivät ole hyvät, mutta hänen karmansa paranee taiston mittaan. Jos Japanin, Kiinan ja Brasilian tulokset ovat samat kuin Belgiassa, niin pisteet kerääntyvät Räikkösen eduksi. Totta kai se on kaukainen mahdollisuus, muttei poissuljettua ottaen huomioon McLarenin asioiden tilan.

Italiassa ykkösuutinen oli tietenkin Ferrarin kaksoisvoitto ja tallimestaruuden matemaattinen varmistuminen. La Gazzetta dello Sport hehkutti Ferrarin riemujuhlaa. Lehti piti Belgian kaksoisvoitolla ja McLarenin tallipisteiden menetyksellä varmistunutta MM-titteliä arvokkaana.

- Maranellolle kyseessä on 15. titteli, joka on erittäin arvokas ja unohtumaton Wokingin kilpakumppanien vakoilun jälkeen, Gazzetta kirjoitti.

Gazzetta pani ilolla merkille, että Ferrari dominoi Span kisaa ilman, että joutui edes suuremmalti taistelemaan kärkisijansa puolesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat