Blind Channel coveroi Backstreet Boysia – tästä syystä kappaleen tekijänoikeuksista ei maksettu euroakaan

Nu metal -yhtye Blind Channel tunnustautuu Backstreet Boysin faniksi ja päätyi vihdoin tekemään oman versionsa poikabändin suositusta kappaleesta Everybody (Backstreet's Back).

Blind Channel julkaisee perjantaina 13. syyskuuta kappaleen Everybody (Bloodbros Back), joka kuulostaa erehdyttävästi Backstreet Boysin  vuonna 1997 julkaistun Everybody (Backstreet's Back) -hittikappaleen coveroinnilta. 

Yhtye ei kuitenkaan joutunut maksamaan kappaleen tekijänoikeuksien omistajille mitään, sillä he pitivät yhtyeen rockimmasta versiosta niin paljon. 

Alta voit kuunnella maistiaisen Blind Channelin pian julkaistavasta kappaleesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Blind Channelin jäsenet Niko Moilanen, Joel Hokka, Joonas Porko, Olli Matela, Tommi Lalli ja Alex Mattson kertoivat MTV Uutisille, että heitä on kutsuttu koko heidän uransa ajan ”metalliscenen poikabändiksi” joko ironisesti tai pilkkamielessä. 

– Milloin mistäkin syystä: nuoren ikämme, kokovalkoisten keikka-asujen tai flirttailevien kertosäkeiden takia. Alkuperäisestä kappaleesta tulikin tämän vuoksi keikkojemme outro vuosiksi, kunnes niin ympärillä olevat ihmiset kuin fanit alkoivat vaatia meiltä omaa versiota. Tässä sitä nyt sitten ollaan, jäsenet kertoivat MTV Uutisille. 

Blind Channel tunnustautuu Backstreet Boysin faniksi, sillä heidän mielestään 90-luvun suosikkikokoonpano on ”poikabändien Mercedes Benz”.

Blind Channel nousi suursuosioon Euroviisujen myötä vuonna 2021, kun yhtye edusti Suomea kappaleellaan Dark Side ja sijoittui kuudenneksi. Sijoitus on kaikkien aikojen kolmanneksi paras. 

Lue myös:

    Uusimmat