Bloomberg: Nokia harkitsee matka­puhelin­verkko­toimintansa myyntiä – hintalappu jopa 9 miljardia euroa

Uutistoimisto Bloombergin mukaan verkkolaitteita valmistava Nokia selvittelee mobiiliverkkoliiketoimintojensa myyntiä. 

Uutistoimiston tietojen mukaan vaihtoehtoja ovat matkapuhelinverkkojen tai osan siitä myynti, matkapuhelinverkkojen irrottaminen omaksi yhtiökseen tai sen liittäminen yhteen jonkun kilpailijan vastaavan liiketoiminnan kanssa.

Bloombergin mukaan asia on vasta tunnusteluvaiheessa eikä ole mitään varmuutta siitä, että Nokia päätyy johonkin edellä kuvattuun ratkaisuun.

Muun muassa korealainen suuryritys Samsung on osoittanut alustavaa kiinnostusta Nokian liiketoimintojen hankkimiseen. 

Bloombergin lähteiden mukaan matkapuhelinverkko­liiketoiminnan arvo voisi olla noin 10 miljardia dollaria eli yhdeksän miljardia euroa.

Yhtiö niukkasanainen

Nokian edustaja kommentoi huhuja Bloombergille sanomalla, että yhtiö on sitoutunut matkapuhelinverkkoliiketoimintansa menestykseen. Edustajan mukaan liiketoiminta on Nokialle "erittäin strateginen".

Samsungilta ei puolestaan suostuttu kommentoimaan yhtiön mahdollisia ostohaluja Bloombergille lainkaan.

Bloombergin Nokia-uutisesta kertoi Suomessa aiemmin muun muassa Kauppalehti, jolle Nokia ei myöskään kommentoinut liiketoiminnan myyntiaikeita suoraan. Yhtiön viesti Kauppalehdelle oli hyvin samansuuntainen kuin Bloombergille annettu kommentti.

– Yhtiö viestii kuitenkin olevansa sitoutunut mobiiliverkkoliiketoimintansa menestykseen, jota se luonnehtii strategisesti hyvin tärkeäksi itselleen ja asiakkailleen, Kauppalehti kertoo.

Nokian osakekurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä Bloombergin uutisen julkaisun jälkeen torstaina. Kello viiden aikaan iltapäivällä kurssi oli reilun kuuden prosentin nousussa.

Lue myös:

    Uusimmat