Bouillabaisse
- Liemi
- 12 kpl ravun panssareita
- 1,5 l kalalientä / vettä
- 1 sipuli
- 1/2 fenkoli
- 1 porkkana
- 1/2 appelsiinin kuori
- 10 sinisimpukkaa
- 0,5 g sahramia
- 6 cl pernod
- suola
- 3 timjamin oksaa
- 1 tl kokonainen valkopippuri
- 2 laakerinlehteä
- 1/2 dl oliiviöljyä
Laita oliiviöljy, ravun kuoret ja sinisimpukat kattilaan, lisää sahrami ja freesaa hetki.
Lisää kuutioidut juurekset ja freesaa hetki. Liekitä pernod'lla.
Lisää kalaliemi tai vesi. Lisää mausteet.
Keitä hiljalleen 25 minuuttia. Tarkista suola ja siivilöi.
Legyymit
- 2 salottisipulia
- 1/2 fenkoli
- 20 sinisimpukkaa
- 4 pientä ahventa
- 12 ravunpyrstöä
- 6 luumutomaattia
- 1 dl valkoviiniä
- 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
Kuutioi salottisipulit ja fenkoli. Nylje ahvenet.
Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi.Hienonna lehtipersilja.
Freesaa (laakeassa kattilassa) oliiviöljyssä: sipuli, kuutioitu kaltattu tomaatti ja fenkoli. Lisää ahvenet ja sinisimpukat.
Kaada päälle siivilöity liemi ja valkoviini, hauduta kunnes sinisimpukat ja ahvenet ovat kypsyä, noin 5 minuuttia
Lisää ravunpyrstöt ja lehtipersilja. Tarkista maku.
Rouille
- 1 dl tomaatinsiemeniä ja mehua
- 1 punainen paprika
- 1 paahtoleipäviipale
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl oliiviöljyä
- 2 kananmunankeltuaista
- suola
- tabasco
- valkopippuri
Halkaise paprika, poista siemenet, sivele oliiviöljyllä ja paahda kuumassa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Poista kuori ja kuutio paprika.
Soseuta muutama minuutti tehosekoittimessa: kuutioitu paprika, tomaatin siemenet, leipä ja valkosipulin kynnet ja keltuaiset.
Lisää oliiviöljy sekä mausteet ja tarjoile bouillabaissen kanssa.