Keir Starmerille sataa onnitteluja

Britannian uudelle pääministeri Keir Starmer on saanut onnitteluja ympäri maailmaa. Starmerin johtama työväenpuolue saavutti odotetun murskavoiton maan parlamenttivaaleissa.

Muun muassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on onnitellut Starmeria ja vakuuttanut Ukrainan ja Britannian pysyvän liittolaisina.

– Puolustamme ja edistämme edelleen yhteisiä arvojamme eli elämää, vapautta ja sääntöihin perustuvaa kansainvälistä järjestystä, Zelenskyi kertoo viestipalvelu X:ssä.

Myös Suomen pääministeri Petteri Orpo (kok.) on osoittanut Starmerille sydämelliset onnittelut.

– Britannia kuuluu Suomen tärkeimpiin turvallisuus- ja talouskumppaneihin. Odotan innolla tiiviin yhteistyön jatkumista ja maidemme välisten erinomaisten suhteiden syventämistä, Orpo viestittää X:ssä.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron onnitteli Starmeria ja sanoi Ranskan ja Britannian jatkavan yhteistyötään rauhan ja turvallisuuden, ilmaston sekä tekoälyn saralla.

Australian pääministeri Anthony Albanese on onnitellut Starmeria ja kuvaillut tätä ystäväkseen. Albanese kertoo X:ssä odottavansa rakentavaa yhteistyötä Starmerin tulevan hallituksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat