Pariisin terrori-iskujen sarja on saanut useat maat tarkastelemaan omaa valmiustasoaan ja varautumistaan terrorismiin.
Britannia on aloittanut Pariisin iskujen takia suurimman terrorisminvastaisen operaation sitten niin kutsuttujen 7/7-iskujen Lontoossa vuonna 2005.
Telegraph-lehden mukaan Britannian kaduilla partioivien poliisien määrää on lisätty ja partiointiin on liittynyt erikoisjoukkojen (SRR) jäseniä sekä siviilivaatteisiin pukeutuneita aseistettuja poliiseja.
Partiointia on lisätty tärkeimmillä julkisilla paikoilla.
Britannia pelkää, että se saattaa olla seuraavaksi terrori-iskun kohteena. Britannian turvallisuuslähteiden mukaan maahan on palannut Syyriasta jopa 450 radikalisoitunutta henkilöä, joilla on Britannian kansalaisuus.
Pariisin iskusarjan tekijäksi on ilmoittautunut äärijärjestö Isis.
Britannian hallituksen ja turvallisuusviranomaisten kriisiryhmä pitää tänään hätäkokouksen Pariisin iskujen takia sisäministeri Theresa Mayn johdolla.
Britannian pääministeri David Cameron johti vastaavaa kokousta jo eilen. Tuolloin Britannia päätti pitää terrorismiuhkatasonsa entisellään. Uhkataso on Britanniassa määritelty jo vakavaksi.
Tason nosto pykälällä olisi merkinnyt, että Britannia pitää terrori-iskun uhkaa maaperällään välittömänä.
Saksan tiedustelujohtaja: Tilanne joskus kaoottinen
Saksan tiedustelujohtaja on vaatinut maan rajatarkastuksiin järjestelmällisyyttä. Tiedustelujohtaja Hans-Georg Maassen kommentoi tilannetta Saksan rajoilla Pariisin terrori-iskujen jälkeen.
Maassenin mukaan ääriainekset voivat hyödyntää tilannetta Saksan rajoilla, jota Maassen kuvailee "toisinaan kaoottiseksi".
Maassenin mukaan rajoilla tulee muodostaa entistä tarkempi kuva siitä, ketä Saksaan pyrkii.
Saksan poliisi tekee rajoilla passintarkastuksia, mutta tuhansien turvapaikanhakijoiden arvioidaan saapuneen Saksaan ilman minkäänlaisia tarkastuksia.
– On mahdollista, että pakolaisten mukana saapuu terroristeja, mutta pidämme tätä riskiä pienenä, Maasen sanoo.
Hänen mukaansa on mahdollista, että Saksassa jo olevat ääri-islamistit yrittävät värvätä nuoria, Saksaan saapuvia turvapaikanhakijoita, koska toivovat näistä otollista maaperää näkemyksilleen.
– Islamistit lähestyvät erityisesti vastaanottokeskuksissa olevia turvapaikanhakijoita. Tunnemme jo yli sata tällaista tapausta.
Venäjän viranomaiset "korkeassa valmiudessa"
Myös Venäjällä on reagoitu Pariisin iskuihin vahvistamalla turvatoimia. Maan turvallisuusviranomaiset ovat korkeassa hälytystilassa, sanoo maan terrorisminvastainen komitea lausunnossan.
Isis on ilmoittanut aiemmin Venäjän olevan yksi iskujensa kohteista. Isis on väittänyt olleensa Siinailla Egyptissä lokakuun lopussa pudonneen venäläiskoneen maahansyöksyn takana.
Koneen putoamisessa kuoli 224 ihmistä. Turman syytä tutkitaan yhä. Muun muassa Yhdysvallat ja Britannia ovat pitäneet pommia todennäköisenä syynä.
Muualla maailmassa ainakin Etelä-Korea on kehottanut välttämään matkustamista Pariisiin terrori-iskujen takia.
Etelä-Korean ulkoministeriön mukaan kansalaisten, jotka ovat suunnitelleet matkaa Pariisiin, tulisi vakavasti harkita, onko heidän välttämätöntä matkustaa.
Kyseessä on kuitenkin vain matkustussuositus, ei matkustuskielto.