Brittituristi osallistui baarin drinkkihaasteeseen – kuoli 12 cocktailia myöhemmin

Drinkkihaaste koitui brittimiehen kohtaloksi.

Lomalla Jamaikalla ollut brittiläinen Timothy Southern, 53, kuoli osallistuttuaan lomakeskuksen baarin juomahaasteeseen, jossa piti yrittää kumota kurkustaan alas kaikki listan 21 erilaista cocktailia ennen keskiyötä. Kuolemaan johtaneesta yrityksestä kertoo muun muassa ITV-sivusto

Timothy oli lomalla Jamaikalla siskonsa, lastensa ja eräiden muiden sukulaistensa kanssa toukokuussa 2022.

Alkoholiin liittyvä kuolema

Brittiläinen kuolinsyyntutkija Emma Serrano on todennut, että kuolema liittyi alkoholiin.

ITV:n mukaan jamaikalainen patologi ilmoitti kuolinsyyksi alkoholinkulutuksesta johtuvan akuutin suolistotulehduksen. Tarkempien raporttien saaminen Jamaikalta Britteihin voi kuitenkin viedä jopa kolme vuotta. 

21 drinkin cocktail-haaste

Selvisi, että Timothy oli juonut konjakkia ja olutta aamulla jo ennen kuin tapasi kaksi kanadalaisnaista, joiden kanssa osallistui lomakeskuksen juomahaasteeseen. Toisella naisista oli syntymäpäivä, jota he halusivat juhlistaa osallistumalla 21 drinkin haasteeseen. 

Kun Timothy oli juonut 12 cocktailia, hän meni hotellihuoneeseensa. Siellä hän myöhemmin menehtyi. 

Siitä ei ole vahvistettua tietoa, miten nopealla tahdilla Timothy drinkkinsä joi.

Omaiset kritisoivat Timothyn saamaa apua

Timothyn läheiset ovat kritisoineet ensiapua, jota miehelle annettiin hotellihuoneessa. Heidän mukaansa se oli riittämätöntä.

Yksi heistä kertoi kuulemistilanteessa, että mies ei saanut henkeä ollessaan selällään. Omainen laittoi miehen kylkiasentoon, minkä jälkeen tämä oksensi.

Hoitaja saapui ja kysyin, oliko ambulanssia tilattu ja vastaus oli että "ei". Luulin, että hän ottaa tilanteen haltuun, mutta ei, omainen kertoo.

Omaisen mukaan hän huomasi Timothyn ruumiinlämmön laskevan. Hän kertoo, ettei tällä tuntunut pulssia, mutta hoitajan mukaan se tuntui.

Omainen sanoo, että hän joutui patistelemaan hoitajaa aloittamaan elvytyksen ja on sitä mieltä, ettei tämä osannut asiaansa. 

Ehkä jos hän olisi tiennyt, mitä tekee, voisi Timothy olla edelleen elossa, omainen sanoo.

Katso myös video: Mitä tehdä, jos kumppanin alkoholinkäyttö lähtee hanskasta?

Lue myös:

    Uusimmat