Broilerileikkeet (4 annosta)
- 4 kalkkunaleikettä
- 1 sipuli
- 1 omena
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl voita tai öljyä
Mausta kalkkunaleikkeet suolalla ja pippurilla. Kuullota hienonnettu sipuli sekä kuutioitu omena pannulla. Mausta, sekoita nopeasti ja nosta seos jäähtymään. Levitä sipuli-omenaseos maustetuille fileille ja kääri rullaksi. Kypsennä rullat 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Sitruunarisotto (4 annosta)
- 3 dl risottoriisiä
- 6 dl kanalientä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1-2 sitruunaa (mehu ja kuori)
- 1-2 tl suolaa
- 2-3 rkl öljyä
Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeäksi öljyssä, lisää riisi. Kuullota vielä hetki. Sekoita yhden sitruunan mehu kanaliemeen ja maista. Lisää tarvittaessa sitruunamehua. Kaada puolet kanaliemestä riisin joukkoon. Lisää myös suola ja anna nesteen imeytyä riisiin miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää nestettä hiljalleen ja anna sen imeytyä kunnes riisi on sopivan pehmeää. Mausta raastetulla sitruunan kuorella.
Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala