Camilla Richardsson jysäytti uuden Suomen ennätyksen! Odotti vielä kovempaa aikaa

Camilla Richardsson on juossut Barcelonassa naisten puolimaratonin uuden Suomen ennätyksen 1.09.55.

Richardsson sijoittui kilpailussa yhdeksänneksi ja kohensi Annemari Sandellin nimissä ollutta SE-aikaa kolmella sekunnilla.

– Odotukseni olivat kovemmat. Jopa alle 1.09:n aikaa ajattelin, koska talven harjoittelu on sujunut hyvin ja olen tehnyt hyviä treenejä, Richardsson kertoi heti kilpailunsa jälkeen.

– Mutta juoksussa oli kauhea tuuli. Viimeiset 4–5 kilometriä joutui painamaan kuin seinään. Säätilaan nähden aikani oli jopa yllättävän hyvä. Ei ollut ihan paras päivä muutenkaan. Jalat tuntuivat hyviltä, mutta tuuli ja kylmyys jäykisti menoa, juoksija harmitteli.

Richardsson juoksi läpi matkan tasaisia 3.16–3.19:n kilometrejä ja kertoi aloittaneensa varsin maltillisesti tavoitteena jättää loppuun kiristämisen varaa.

– Mutta se ei onnistunut. Kun maaliin oli vielä kilometri, katsoin että 3.20 on aikaa Suomen ennätykseen. Silloin tuli mieleen, että nyt on pakko.

Sandellin ennätystulos syntyi vuonna 2000 Lissabonissa.

Richardsson pitää nyt hallussaan naisten 10 000 metrin, maratonin ja puolimaratonin Suomen ennätyksiä. Vaasalaislähtöinen juoksija kellotti 10 000 metrin ja maratonin SE:t viime vuonna.

Richardssonin seuraava kilpailun on kahden viikon päästä jälleen Espanjassa ja matkana 10 kilometrin katukisa. Pitkän, yli seitsemän viikon Etelä-Afrikan vuoristoleirin jälkeen hän palaa mielellään kuitenkin hetkeksi Suomeen.

– Täytyy nyt katsoa tilanne ja kisaohjelma vielä uudestaan läpi valmentajani Jukka Keskisalon kanssa. Aika paljon jäi hampaankoloon tästä juoksusta, ennätysjuoksija kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat