Carlos Alcaraz jälleen Wimbledonin kuningas – Novak Djokovic sai kovaa kyytiä

Tenniksen espanjalaistähti Carlos Alcaraz tyylitteli Wimbledonin tennisturnauksen voittoon kukistamalla Novak Djokovicin finaalissa erin 3–0 (6–2, 6–2, 7–6).

21-vuotias Alcaraz aloitti ottelun kovimmalla mahdollisemella tavalla, kun hän mursi heti kättelyssä Djokovicin ensimmäisen syöttövuoron.

Alcaraz mursi Djokovicin syöttövuoron erässä vielä toistamiseen ja vei avauserän 6–2.

Sama kaava jatkui toisessa erässä. Alcaraz piti omat syöttönsä ja mursi Djokovicin syötön kahdesti. Erä espanjalaisen nimiin samoin 6–2-lukemin.

Kolmannessa erässä Djokovic heräsi otteluun. Alcarazilla oli kuitenkin erän kymmenennessä pelissä jo kolme mestaruuspalloa, mutta espanjalainen sortui halpoihin virheisiin.

Erän ja ottelun ratkaisu eteni lopulta tie-breakiin, jossa Alcaraz oli lopulta parempi ja voitti ottelun puhtaasti erin 3–0.

Alcaraz voitti Wimbledonin tennisturnauksen nyt jo toisena vuonna perättäin. Grand slam -voitto oli Alcarazille uran neljäs.