CatCat paljastaa, mitä tapahtui Euroviisujen takahuoneessa – raakaa viinaa jaettiin "suomalaisena vetenä"

Cat Cat paljastaa, mitä tapahtui viisujen takahuoneessa: raakaa viinaa jaettiin "suomalaisena vetenä" 10:21
Katja ja Virpi Kätkä kertovat MTV Uutisille, miten hurjia 90-luvun viisubileet olivat ja miten rankkaa viisujen jälkeinen aika heille oli.

Tasan 30 vuotta sitten Suomea Euroviisuissa edustanut Cat Cat paljastaa juhlavuotensa kunniaksi, mitä kaikkea tapahtui viisujen kulisseissa ja miten railakkaita juhlat olivat.

CatCat-lauluduo Katja ja Virpi Kätkä järjestivät 30-vuotisviisubileet oman Bye Bye Baby -viisubiisinsä kunniaksi, ja juhlijoiden joukossa olivat muun muassa Movetron, Sani sekä Danny ja Helmi Loukasmäki.

Kätkän sisarukset innostuvat muistelemaan MTV Uutisten haastattelussa, millaisia viisujuhlat olivat Dublinissa vuonna 1994.

– Juhlat olivat todella hurjia silloin 90-luvulla. Muistan, kuinka joku haki McDonald'silta omaa hotellihuoneensa kulkukorttia, kun luuli tulleensa hotellin respaan, Virpi Kätkä nauraa.

– Meillä oli niin hauskaa se koko viikko. Meidän viisumanagerimme jakoi raakaa viinaa meidän juhlissamme ja sanoi kaikille, että "Finnish water, Finnish water".

Viisujen jälkeinen aika oli kuitenkin molempien mielestä rankkaa.

–  Meitä revittiin sen jälkeen joka paikkaan, pyöritys oli kovaa. Palasimme takaisin koulunpenkille.

CatCat muistelee oheisessa videohaastattelussa myös ronskeja asujaan, jotka he ovat nyt saaneet lainaksi Ylen pukuvuokraamosta. He ovat yrittäneet ostaakin niitä, mutta Yle ei suostu myymään asuja.

Sisarukset ottavat kantaa myös Windows95manin peppukohuun, sillä osa viisuyleisöstä on pahastunut liian paljastavista asuista.

Viisukappale oli lottovoitto

Bye Bye Baby oli CatCatille heidän omien sanojensa mukaisesti "lottovoitto", jota he laulavat edelleen kaikilla keikoillaan peräti kahdesti. 

Kätkän sisarukset paljastavat MTV Uutisille, että heitä ei kuitenkaan alunperin haluttu Suomen edustajiksi.

Bye Bye Baby -kappaleen säveltäjä ja sanoittaja oli musiikkipiireissä melko tuntematon Markku "Make" Lentonen, joka teki kappaleen suoraan Kätkän sisaruksia ajatellen.

Skandaali muhi Cat Catin viisuhitissä - paljastavat vihdoin totuuden: "Yle ei halunnut meitä Euroviisuihin" 4:45
Katso yllä olevalta videolta, miten CatCatilta sujuu viisuversion koreografi vuosikymmenten jälkeen ja miksi Yle ei halunnut Cat Catia Suomen viisuedustajaksi.

Kappaleeseen tykästyneelle Ylelle ei kuitenkaan sopinut, että CatCat lähetetään viisuihin.

– Yle olisi halunnut jonkun nimekkäämmän artistin viisuihin esittämään Bye Bye Baby -kappaleen, Virpi Kätkä paljastaa vuosikymmenten jälkeen.

–  Yle oli kutsunut kappaleen koelauluihin ykkösartisteja, niitä oli iso liuta. Mekin kävimme sitten laulamassa sen kappaleen.

CatCat-duo tai Make Lentonen eivät halua kertoa, keitä kaikkia kappaleeseen harkittiin, mutta kyseessä olivat sen ajan nimekkäät artistit.

–  Siellä kävi tangokuningatar ja kaikenlaista muutakin julkkista. Mutta he eivät vain mielestäni olleet hyviä. He eivät kuulostaneet siltä, miltä olisin halunnut heidän kuulostavan, Lentonen sanoo.

–  Loppujen lopuksi CatCat kävi myös nauhoittamassa oman version, ja kun se lähetettiin Ylelle, he totesivat, että oho, he osaavatkin laulaa.

Katso yllä olevalta videolta, millaiset terveiset CatCat lähettää Windows95manille ja millaista sijoitusta he povaavat Suomen esitykselle!

Lue myös:

    Uusimmat