Skandaali muhi CatCatin viisuhitissä – paljastavat vihdoin totuuden: "Yle ei halunnut meitä Euroviisuihin"

Skandaali muhi Cat Catin viisuhitissä - paljastavat vihdoin totuuden: "Yle ei halunnut meitä Euroviisuihin" 4:45
30-vuotisuransa juhlahumussa legendaarisen viisuhittinsä esittäneet Virpi ja Katja Kätkä paljastavat salaisuuden MTV Uutisten haastattelussa: he eivät alunperin kelvanneet Ylelle Suomen viisuedustajiksi.

Tasan 30 vuotta sitten Bye Bye Baby -hitillään Euroviisuihin osallistuneet Virpi ja Katja Kätkä paljastavat MTV Uutisille, että Yle halusi jonkun nimekkäämmän esiintyjän heidän tilalleen viisuihin. Nyt selviää, mitä kulisseissa oikein tapahtui.

CatCat-lauluduo Virpi ja Katja Kätkä järjesti tänään viisubileet, sillä heidän uransa lähti nousuun tasan 30 vuotta sitten, kun he edustivat Suomea Euroviisuissa.

He esittivät viisulavalla Bye Bye Baby -kappaleen, josta tuli suomalaisten ikisuosikki ja CatCat-duolle itselleen heidän sanojaan lainaten "lottovoitto".

Kätkän sisarukset kertovat MTV Uutisille, että taustalla muhi kuitenkin melkoinen skandaali. 

Kappaleen säveltäjä ja sanoittaja oli musiikkipiireissä melko tuntematon Markku "Make" Lentonen, joka oli nähnyt niin ikään melko tuntemattoman Cat Catin sattumalta esiintymässä Tampereella. 

Lentonen päätti tehdä viisukappaleen suoraan heitä ajatellen, vaikkei tuntenut naisia lainkaan, ja Yle tykästyi kappaleeseen.

Koelauluihin kutsuttiin huippunimiä

Ylelle ei kuitenkaan sopinut, että CatCat lähetetään kyseisen kappaleen kanssa viisuihin. Virpi ja Katja Kätkä paljastivat asian tänään vuosikymmenten jälkeen.

– Tämä on ollut vain pienen piirin tiedossa. Yle olisi halunnut jonkun nimekkäämmän artistin viisuihin esittämään Bye Bye Baby -kappaleen, Virpi Kätkä aloittaa

–  Yle oli kutsunut kappaleen koelauluihin ykkösartisteja, niitä oli iso liuta. Mekin kävimme sitten laulamassa sen kappaleen.

Yle joutui vaikean tilanteen eteen siinä vaiheessa, kun Lentonen ilmoitti, että hän ei halua kenenkään muun kuin CatCatin esittävän kyseistä kappaletta.

–  Minun vakaa tahtoni oli, että CatCat esittää sen kappaleen, mutta Ylelle se ei käynytkään, Lentonen kertoo MTV Uutisille.

– Sitten piti laulattaa erilaisia laulajia, jotka olisivat sopineet Ylelle. 

CatCat-duo tai Lentonen eivät halua kertoa, keitä kaikkia kappaleeseen harkittiin, mutta kyseessä olivat sen ajan nimekkäät artistit.

–  Siellä kävi tangokuningatar ja kaikenlaista muutakin julkkista. Mutta he eivät vain mielestäni olleet hyviä. He eivät kuulostaneet siltä, miltä olisin halunnut heidän kuulostavan, Lentonen sanoo.

–  Loppujen lopuksi CatCat kävi myös nauhoittamassa oman version, ja kun se lähetettiin Ylelle, he totesivat, että oho, he osaavatkin laulaa.

Lentonen kertoo videohaastattelussa myös uskomattoman tarinan siitä, miten hittikappale syntyi.

Katso yllä olevalta videolta, miten skandaali eteni. Kuulet myös, miltä Bye Bye Baby -kappale kuulostaa 30 vuoden jälkeen. CatCat esiintyy alkuperäisissä viisuasuissaan!

Lue myös:

    Uusimmat