CBC: Kanadan raiskausskandaalin syytetty lopetti uransa

Kanadan jääkiekkoa ravistelleen joukkoraiskausskandaalin yhtenä syytettynä oleva Alex Formenton, 24, on lopettanut uransa, kertoo CBC.

Kanadan nuorten maajoukkueessa vuonna 2018 pelanneet Formenton, Carter Hart, Dillon Dube, Michael McLeod ja Cal Foote saivat tammikuussa syytteen seksuaalirikoksesta. Kesäkuussa tiedotettiin, että tapauksen varsinainen oikeudenkäynti käynnistyisi aikaisintaan huhtikuussa 2025.

Raiskaussyyte on vaikuttanut merkittävällä tavalla viisikon jääkiekkouriin. Hart, Dube, McLeod ja Foote pelasivat syytteen saadessaan vielä NHL:ssä, mutta NHL-seurat hyllyttivät syytetyt nopeasti toiminnastaan.

CBC:n saamien oikeudenkäyntidokumenttien mukaan viime kaudella Sveitsin pääsarjassa pelannut Formenton on lopettanut jääkiekkouransa kokonaan skandaalin seurauksena. Dokumenttien mukaan Formenton työskentelee nykyään rakennusalalla.

Hart ja Foote ovat parhaillaan ilman sopimusta, mutta harjoittelevat yhä tavoitteellisesti pitääkseen jääkiekkouransa elossa. McLeod ja Dube solmivat kesällä sopimukset KHL:ään. McLeod edustaa Barys Astanaa ja Dube Dinamo Minskiä.

Lue myös:

    Uusimmat