Viidelle kiekkoilijalle syyte seksuaalirikoksista Kanadaa kuohuttavassa tapauksessa – poliisi pyysi uhrilta anteeksi

Viittä kanadalaiskiekkoilijaa syytetään seksuaalirikoksesta vuonna 2018, ja skandaali on järisyttänyt jääkiekkoa rakastavaa Kanadaa. Maanantaina kanadalaiskaupunki Londonin poliisi piti asiasta tiedotustilaisuuden ja pahoitteli uhrille tapauksesta kulunutta aikaa syytteiden nostoon asti.

Syytettyjen joukossa on neljä nykyistä NHL-pelaajaa: New Jerseyn Michael McLeod ja Cal Foote, Philadelphia Flyersin Carter Hart ja Calgary Flamesin Dillon Dube. Aiemmin NHL:ssä pelannut Alex Formenton pelaa nykyisin Sveitsissä. Pelaajien asianajajat ovat ilmoittaneet, että syytetyt vastaavat asiasta oikeudessa ja jokaisen odotetaan ilmoittavan olevansa syytön. Seuraava oikeusistunto on 30. huhtikuut

Syytetyt olivat Kanadan joukkueessa, joka voitti nuorten maailmanmestaruuden 2018. Kanadan jääkiekkoliitto järjesti Londonissa Ontarion osavaltiossa joukkueelle juhlagaalan kesällä 2018. Nuori nainen kertoo joutuneensa joukkoraiskauksen uhriksi gaalan jälkeen paikallisessa hotellissa.

Oikeusdokumenttien mukaan nainen (dokumenteissa tunnuksella E.M.) meni hotellihuoneeseen yhden pelaajan kanssa ja he harrastivat yhteisymmärryksessä seksiä. Myöhemmin huoneeseen oli tullut muita pelaajia, ja E.M. kertoi poliisille joutuneensa seksuaalisen väkivallan kohteeksi.

Poliisi tutki gaalan jälkeisiä tapahtumia vuonna 2019, mutta tutkinta lopetettiin, eikä syytteitä nostettu. Londonin poliisi avasi tutkinnan uudestaan vuonna 2022. Julkisuuteen on tullut tietoja, että Kanadan jääkiekkoliitto maksoi vuonna 2022 nuorelle naiselle korvauksia. Julki on myös tullut, että Kanadan jääkiekkoliitto on vuodesta 1989 lähtien maksanut 8,9 miljoonaa dollaria korvauksia yhteensä 21 seksuaalirikosepäilytapauksessa, jotka on sovittu ilman oikeuskäsittelyä.

Londonin poliisipäällikkö Thai Truong kertoi poliisin löytäneen uusia todisteita avattuaan tutkinnan uudelleen, ja niiden myötä syytteet nostettiin. Poliisi oli hyvin niukkasanainen tapauksesta ja tutkinnasta, ja Truong pahoitteli useaan otteeseen sitä, kuinka uhri on joutunut odottamaan näin pitkään tapauksen etenemistä.

– Londonin poliisilaitoksen puolesta haluan välittää vilpittömät pahoitteluni uhrille ja hänen perheelleen, siitä ajasta, joka on kulunut päästäksemme tähän pisteeseen. Tällainen tilanne on todella, todella vaikea kaikille seksuaalisen väkivallan uhreille.

Lue myös:

    Uusimmat