Charlie Hebdo -iskun traumojen piinaama perheenisä Simon, 40, on kuollut – "On arpia, joita monet eivät näe"

Terroristi-isku vuonna 2015 vaati 12 ihmisen hengen, joista kahdeksan oli Charlie Hebdo-lehden työntekijöitä. Iskussa vakavasti haavoittunut lehden työntekijä Simo Fieschi on nyt kuollut.

Vuoden 2015 Pariisin terroristi-iskuissa selvinnyt Charlie Hebdon sivuston ylläpitäjä Simon Fieschi on kuollut 40-vuotiaana, kertovat ranskalaismediat.

Simon Fieschi oli ensimmäinen, jota Kouachin veljekset ampuivat hyökkäyksessään satiirilehden toimitukseen 7. tammikuuta 2015. Veljesten ampuma luoti osui Fieschiä selkään, ja hän vaipui koomaan viikon ajaksi. 

Terroristi-isku vuonna 2015 vaati 12 ihmisen hengen, joista kahdeksan oli Charlie Hebdo-lehden työntekijöitä. Teon motiiviksi paljastui satiirilehden piirtämät pilakuvat muslimien profeetta Muhammadista. 

Kaksi päivää myöhemmin iskun tehneet veljekset saivat surmansa piiritystä seuranneesta taistelussa.

Fieschi kirjoitti vuonna 2020 Charlie Hebdossa koomasta heräämisestään ja kivusta, joka seurasi häntä siitä lähtien. 

– En voi liikkua tai puhua, räpyttelen silmiä kommunikoidakseni. Minulla on putkia koko kehossani, kone hengittää puolestani… Viikon ajan minulla oli vain yksi jalka elävien maailmassa, hän kuvaili heräämistään vuonna 2020.

Hän lopulta oppi puhumaan ja kävelemään uudestaan. Hän kuitenkin menetti motorisia taitojaan ja sanoi kokevansa ”kipua, joka ei koskaan katoa”.

– Opin elämään sen kanssa, minkä menetin ja mitä minulla on jäljellä. Tämä on elämäni vaikein vuosi, ja silti tunnen outoa nostalgiaa vuoteen 2015, sillä silloin olin eniten elossa, hän kirjoitti vuonna 2020.

Fieschi meni myös naimisiin australialaisen naisen kanssa ja he saivat tyttären. 

"On arpia, jotka eivät koskaan parane"

Ranskan entinen presidentti Francois Hollande on kommentoinut Fieschin kuolemaa koskettavasti viestipalvelu X:ssä.

– Charlien hyökkäyksestä selvinnyt Simon Fieschi kamppaili voittaakseen kauhun, jonka uhriksi hän oli joutunut. On arpia, joita monet eivät näe, mutta jotka eivät koskaan parane. En koskaan unohda Simonia. Lähetän hänen perheelleen osanottoni, Hollande kirjoittaa.

Hollande oli vuonna 2015 Ranskan presidentti.

Fieschin kuolemaa tutkitaan kuolemansyyntutkintana. Hänen ruumiinsa löydettiin tämän viikon torstaina pariisilaisesta hotellista. 

Lue myös:

    Uusimmat