Coulthard: Webber pelaa nyt riskipeliä

Entinen F1-kuljettaja David Coulthard kertoo Red Bull -kuski Mark Webberin ottaneen kovan riskin purkaessaan julkisesti turhautumistaan tallinsa toimintaan viikonloppuna Silverstonessa.

Webber julisti itsensä tallin kakkoskuskiksi, kun hän oli menettänyt ennen aika-ajoa autonsa uudenmallisen etusiiven tallitoverilleen Sebastian Vettelille.

Coulthard on varma siitä, että talli ei katsonut hyvällä Webberin julkisesti antamaa kritiikkiä tapahtuneesta.

- Red Bull olisi varmasti suosinut vaihtoehtoa, jossa Webber olisi purkanut turhautumistaan yksityisesti. Mark uskoo saavansa lisää vaikutusvaltaa, kun hän avoimesti arvostelee talliaan aina tullessaan mielestään väärinkohdelluksi, kertoi Coulthard Daily Telegraph -sanomalehden kolumnissaan.

- Tässä strategiassa on riskinsä. Jos se epäonnistuu, niin hänen välinsä tallin kanssa voivat olla peruuttamattomasti tulehtuneet. Jos se onnistuu, niin hän voi lujittaa omaa asemaansa, saada yleisön sympatiat puolelleen ja jäädä historiaan teräksenlujana mestarina, joka voitti tittelinsä kaikista vastoinkäymisistään huolimatta, jatkoi Coulthard.

Skottikuski kertoo arvostavansa Webberin päättäväisyyttä. Coulthard katsoo olleensa itse vastaavassa tilanteessa kilpaillessaan McLaren-tallissa Mika Häkkisen tallitoverina.

- Kunpa minullakin olisi ollut lujuutta osoittaa samaa asennetta Jerezissä 1997 ja vuotta myöhemmin Melbournessa, kun minua pyydettiin antamaan tietä tallitoverilleni Häkkiselle. En saa koskaan tietää sitä, maksoiko tottelevaisuus minulle mahdollisuuden mestaruuteen, kertoi Coulthard.

- Mika oli tietenkin kuljettajana minua osaavampi, mutta kenties ne tapahtumat antoivat hänelle lisää itseluottamusta ja alitajuisesti vaikuttivat omaani, mietti Coulthard.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat