Dominik Hasek antoi palaa: Nosti Patrik Laineen esimerkiksi

Maalivahtilegenda Dominik Hasek muistuttaa pian käynnistyvän NHL-kauden alla kiekkoväkeä hiljaisesta hyväksynnästä, jonka venäläiset pelaajat antavat kotimaansa Ukrainassa käymälle hyökkäyssodalle.

Hasek on ollut koko sodan ajan äänekäs Venäjä-kriitikko. Hän on myös vaatinut venäläisiä NHL-pelaajia tuomaan esiin kantansa presidentti Vladimir Putinin sotatoimista.

Nyt tshekkilegenda muistutti jälleen kiekkomaailmaa Euroopassa riehuvasta sodasta. NHL käynnistyy perjantaina Prahassa pelattavilla otteluilla.

– Valitettavasti minun täytyy kirjoittaa, että tämä on jo kolmas kausi, jolloin NHL toimii valtavana mainoksena venäläisten imperialistiselle sodalle ja muille Venäjän rikoksille, mukaan lukien ukrainalaisten lasten joukkomurhaaminen, Hasek kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Tällä kertaa Prahaan saapuvissa Buffalo Sabresissa ja New Jersey Devilsissä ei ole lainkaan venäläisiä pelaajia mukana, mutta se ei rauhoita Hasekin mieltä.

– NHL ei ole muuttanut asennettaan lainkaan sodan alkamisen jälkeen, ja Venäjän kansalaiset saavat edelleen pelata siinä.

– Jokainen kansalainen, ellei hän ole toisinajattelija, mainostaa kotimaansa toimia, Hasek linjaa.

Suomalaispelaajista myös Patrik Laine ja Juuse Saros nousevat niminä esiin Hasekin tekstissä. Hän kertoo rakastavansa edelleen jääkiekkoa, muttei voi sulkea silmiään inhimilliseltä kärsimykseltä, jota Venäjä aiheuttaa Ukrainassa jo kolmatta vuotta.

– Haluan sanoa kaikille NHL-faneille, että milloin tahansa, kun Pastrnak, Draisaitl, Matthews tai Laine tekee maalin tai maalivahdit Vasilevski, Bobrovski, Hellebuyck tai Saros tekevät näyttävän torjunnan, se on kaunista katseltavaa, mutta samaan aikaan se on yhä suurempi mainos Venäjän sodassa tekemille julmuuksille.

– Kumpi on tärkeämpää: ihmiselämä vai jääkiekko? Hasek kysyy.

Hasek pelasi NHL:ssä peräti 16 kautta voittaen kaksi Stanley Cupia sekä useita henkilökohtaisia palkintoja, mukaan lukien kuusi kertaa parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina-palkinnon. Hän kuitenkin päätti uransa KHL-seura Spartak Moskovassa kaudella 2010–11.

Lue myös:

    Uusimmat