MTV Sportin urheilutoimittajan Timo Innasen mukaan doping ja tulosmanipulaatio ovat vakavimpia uhkia urheilun uskottavuuden kannalta.
Innanen nimesi kolme tärkeintä omaa uutistaan aiheiden tiimoilta. Hänen mukaansa juuri haasteellisimmat tapaukset ovat useimmiten merkityksellisimpiä.
1. Roman Eremenkon dopingkäry
Tuore tapaus jää suomalaiseen palloiluhistoriaan, valitettavasti. Yksi Suomen kaikkien parhaista jalkapalloilijoista kärähti dopigtestissä Mestarien liigan ottelun jälkeen syyskuussa. Uutisoin asian yli kuukauden päivät ennen Uefan tuomiota. Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko valehteli kalkkiviivoilla ja kielsi uutiseni: hänen mukaansa Eremenkoa ei epäilty dopingista. Osa suomalaismedioista uutisoi Mutkon kommentin ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä. Eremenkon käry oli valtavan suosittu uutinen maailmalla. Suomalaisjalkapalloilijan antama testinäyte paljasti kielletyn aineen eli kokaiinin käytön, mikä on ollut ainakin jossain määrin "muotidoping" muun muassa pyöräilyssä, tenniksessä, jalkapallossa ja mahdollisesti myös jääkiekon NHL:ssä. Toki on muistettava, että ainetta käytetään urheilijoidenkin keskuudessakin paljolti myös viihdekäytössä.
2. Tampere United suljettiin Palloliiton sarjoista
Vuonna 2011 työskennellessäni Urheilulehdessä paljastin menestyksekkään tamperelaisseuran vastaanottaneen 250 000 euroa rahaa singaporelaiselta vedonlyöntihuijarilta Wilson Raj Perumalilta. Tilanne oli äärimmäisen raskas takaisku koko tamperelaiselle jalkapalloilulle. Uutisen seurauksena Veikkausliigan kärkijoukkue TamU suljettiin kaikista Palloliiton alaisista sarjoista. Tällä hetkellä sinipaidat tekevät onneksi uutta vahvaa nousua Kakkosessa - ja hyvä niin.
3. MuSa-KaaPo
Kakkosessa vuonna 2015 kesällä Porissa pelattiin niin sanottu päivänselvä "fixattu" ottelu. Tutkin asiaa yhdessä vedonlyöntiammattilaisen kanssa. Lopulta ei ollut kahtaa sanaa: joku tai jotkut kentällä olleista pelaajista olivat manipuloineet lopputulosta. Ongelmallisen tilanteesta teki poliisin näkövinkkelistä se, että jäljet johtivat jälleen kerran vahvasti Aasiaan. Poliisi aloitti esitutkinnan, mutta köykäisten resurssiensa vuoksi tutkinnan kohdistaminen Aasiaan oli lopulta liian haastavaa. Positiivisinta koko vyyhdissä olikin lopulta se, että verkko vedonlyöntirikollisten ympärillä kiristyi edes hetkellisesti.