Dopingkohussa vellonut supertähti vei US Openin – kotiyleisö joutui pettymään

Italialainen Jannik Sinner voitti miesten tenniksen Yhdysvaltain avoimien loppuottelussa yhdysvaltalaisen Taylor Fritzin erin 6–3, 6–4, 7–5.

Grand slam -voitto on maailmanlistan ykkössijaa pitävän Sinnerin toinen. Sinner voitti ensimmäisen grand slaminsa Australian avoimissa tammikuussa.

Sinneristä tuli myös ensimmäinen italialainen mies, joka on voittanut Yhdysvaltain avoimien finaalin.

Voitollaan 23-vuotias Sinner murskasi amerikkalaisten unelman saada miesten kaksinpelin grand slam -turnausvoitto pitkästä aikaa Yhdysvaltoihin. Edellisen kerran yhdysvaltalainen on napannut grand slamin voiton vuonna 2003, jolloin Andy Roddick voitti New Yorkin turnauksen.

Ryvettyi dopingkohussa

Sinnerin saapumista New Yorkissa pelattuun turnaukseen varjostivat uutiset hänen dopingkärähdyksistään. Hän antoi maaliskuussa kaksi positiivista dopingnäytettä, mutta selvisi tapauksesta kuitenkin rangaistuksetta. Sinnerin elimistöön katsottiin päätyneen kiellettyä ainetta, kun fysioterapeutti oli hoitanut hänen kädessään ollutta haavaa kiellettyä ainetta sisältävällä suihkeella.

Sinner kertoi ottelun jälkeen, etteivät viime ajat ole olleet helppoja hänen urallaan.

– Mutta minulla on tiimini ja perheeni, jotka tukevat minua, Sinner sanoi.

– Rakastan tennistä, mutta myös kentän ulkopuolella on elämää. Haluan omistaa tämän pokaalin tädilleni, joka ei voi hyvin. En tiedä, kuinka kauan saan pitää hänet elämässäni.

"Kotivoitto" taas sivu suun

26-vuotias Taylor Fritz haastoi Sinnerin maailmanlistan sijalta 12. Hän oli 15 vuoteen ensimmäinen yhdysvaltalaispelaaja miesten kaksinpelin grand slam -finaalissa.

– Olen pahoillani, etten saanut sitä tehdyksi, mutta jatkan työtäni ja minusta tuntuu, että saan sen (voiton) ensi kerralla, Fritz pahoitteli tappiotaan ottelun jälkeen.

Fritzille grand slam -turnauksen finaalipaikka oli hänen uransa ensimmäinen. Aiemmin hän oli selviytynyt parhaimmillaan arvoturnauksissa puolivälieriin, viimeksi vuoden alussa Australian avoimissa.

Lue myös:

    Uusimmat