Draamaa! Kalle Rovanperä voitti taas MM-rallin – sensaatiohahmolle karmiva takaisku

Ikävää kuvaa myös rallisensaatio Martins Sesksistä – asiantuntija Riku Tahko jakaa arvion ongelmien todellisesta syystä 4:34
Ikävää kuvaa myös rallisensaatio Martins Sesksistä – asiantuntija Riku Tahko jakaa arvion ongelmien todellisesta syystä

Toyotan Kalle Rovanperä ajoi Latvian MM-rallin voittoon. Rovanperä repäisi jo perjantain ja lauantain aikana riittävän eron muihin. Latvian MM-ralli huipentui spektaakkelimaiseen sekuntitaisteluun. Loppuhetkillä nähtiin myös draamaa.

Rovanperä ja hänen kartturinsa Jonne Halttunen johtivat Latvian rallia jo torstain yleisöerikoiskokeen jälkeen. Kaksikko ei luopunut lopulta missään vaiheessa kärkipaikastaan.

Rovanperä johti rallia perjantain jälkeen 15,7 sekunnin erolla ennen sensaatio Martins Sesksiä (M-Sport).

Uransa toista WRC-rallia ajanut Sesks kävi lauantaina kovaa taistelua rallin kakkospaikasta Toyotan Sebastien Ogieria vastaan. Ogier kiri edelle ja Sesksillä fokus kääntyi toiseen suuntaan.

Hyundain Ott Tänak hiipi hänen lähelleen sunnuntain aikana. Rallin viimeisellä erikoiskokeella nähtiin draamaa, kun Sesksin vauhti hyytyi täysin.

Jutun yläreunan videolla kuvaa Seksisin ongelmista ja matelusta.

Latvialainen tipahti ongelmien myötä palkintopallipaikalta (3:s) vasta seitsemänneksi.

– Tiesin jo heti ensimmäisessä mutkassa, että homma on paketissa, Sesks harmitteli maalissa.

Kaikista kovin sekuntitaistelu käytiin sunnuntaina, kun Tänak, Ogier ja Rovanperä kamppailivat niin sanotun supersunnuntain pisteistä. Ennen rallin päättänyttä power stage -erikoiskoetta Tänak ja Ogier olivat sunnuntain lenkillä tasoissa, kun taas Rovanperä oli heistä 1,6 sekunnin päässä.

Tänak oli sunnuntain nopein, kun hän tykitti pohja-ajan Mazilmajan pätkälle. Tänak otti sunnuntain erikoiskokeilta seitsemän ja Power stagelta viisi MM-pistettä. Ogier jäi hänestä päätöspätkällä kahden kymmenyksen päähän.

Kalle Rovanperä voitti lopulta rallin 39,2 sekunnin erolla ennen Toyotan Ogieria. Tänak oli lopputuloksissa kolmas. Voitto oli Rovanperälle toinen perättäinen. Hän oli ykkönen myös kesäkuun lopulla Puolassa.

Kalle Rovanperä voitti Latvian MM-rallin – "Tämä on kuin kolmas kotikisani" 3:29
Kalle Rovanperä voitti Latvian MM-rallin – "Tämä on kuin kolmas kotikisani"

Rovanperä otti sunnuntailta viisi MM-pistettä. Ogierille sunnuntaipisteitä tippui 10 (6+4). Tänak otti päätöspäivänä 12 MM-pistettä.

Hyundain Esapekka Lappi tuskaili perjantaina huonojen säätöjen kanssa. Lapille tehtiin tallimääräys perjantain lopulla, kun Hyundai pelasi hänet MM-sarjan johtajan Thierry Neuvillen eteen.

Lappi aurasi tietä lauantaina, mutta samaan aikaan Hyundai sai hänen autonsa parempaan iskuun. Lapin viikonloppu päättyi kuitenkin ikävästi, kun hänen moottorinsa hajosi sunnuntain viimeisellä pätkällä.

WRC2-luokassa Toyotan Mikko Heikkilä ja Sami Pajari taistelivat läpi viikonlopun ajan luokan kakkospaikasta. Heikkilä oli lopulta vahvempi 7,4 sekunnin erolla ennen Pajaria.

Luokan voittoon ajoi Skodan Oliver Solberg, joka päihitti Heikkilän 37,4 sekunnilla.

Muista suomalaisista Hyundain Emil Lindholm koki keskeytyksen lauantaina, kun hän pyöräytti autonsa ympäri. Toinen Hyundai-kuski Teemu Suninen kamppaili teknisten vikojen kanssa jo perjantaina.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat