E

Julkaistu 14.04.2004 11:02

Éclair: Leivos, joka Suomessa tunnetaan nimellä tuulihattu. Täytteenä yleensä kermavaahtoa ja pinnalla suklaakuorrutus.

Eines: Teollisuuden valmistama valmisruoka tai puolivalmiste.

Eltaantunut: Vanha ja pilalle mennyt.

emulsio, emulsiokastike: Kananmunan keltuaisella suurustettu kastike kuten esimerkiksi hollandaise ja majoneesi.

Enchilada: chilillä, lihasuikaleilla, vihanneksilla, juustolla tms. täytetty maissitortillakäärö. Tarjoillaan kastikkeen ja salaatin kera.

Endiivi: Salaattilajike

Enologia: Viinitiede, viinioppi

Entrecôte: Välikyljys, härän ulkofileestä tai naudan kaslerin ja fileiden välisestä osasta leikattu pihvi.

Escalope: Liha- tai kalaviipale; leike.

Espagnole: Ruskea peruskastike.

Espresso: Tumma, erittäin vahva kahvi, jota nautitaan tilkka pienistä kupeista. Valmistetaan erityisellä espressokeittimellä.

Etamine: Tiheä siiviläliina, jota käytetään liemien ja kastikkeiden siivilöimiseen.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle