Éclair: Leivos, joka Suomessa tunnetaan nimellä tuulihattu. Täytteenä yleensä kermavaahtoa ja pinnalla suklaakuorrutus.
Eines: Teollisuuden valmistama valmisruoka tai puolivalmiste.
Eltaantunut: Vanha ja pilalle mennyt.
emulsio, emulsiokastike: Kananmunan keltuaisella suurustettu kastike kuten esimerkiksi hollandaise ja majoneesi.
Enchilada: chilillä, lihasuikaleilla, vihanneksilla, juustolla tms. täytetty maissitortillakäärö. Tarjoillaan kastikkeen ja salaatin kera.
Endiivi: Salaattilajike
Enologia: Viinitiede, viinioppi
Entrecôte: Välikyljys, härän ulkofileestä tai naudan kaslerin ja fileiden välisestä osasta leikattu pihvi.
Escalope: Liha- tai kalaviipale; leike.
Espagnole: Ruskea peruskastike.
Espresso: Tumma, erittäin vahva kahvi, jota nautitaan tilkka pienistä kupeista. Valmistetaan erityisellä espressokeittimellä.
Etamine: Tiheä siiviläliina, jota käytetään liemien ja kastikkeiden siivilöimiseen.