Edmonton asteli voiton päähän NHL:n finaaleista – Dallasin suomalaisille pettymys

Oilersin supertähdet ratkaisijoina – Edmonton nappasi viidennessä konferenssifinaalissa ohjat Dallasilta 1:27
Oilersin supertähdet ratkaisijoina – Edmonton nappasi viidennessä konferenssifinaalissa ohjat Dallasilta (NHL.comin kuvaa)

Jääkiekon NHL:ssä Edmonton Oilers otti läntisen konferenssin finaalisarjassa toisen peräkkäisen voittonsa Dallas Starsista. Edmonton kaatoi Dallasin vieraissa maalein 3–1 ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3–2.

Edmontonin sankareiksi nousivat kaksi ylivoimamaalia takonut Ryan Nugent-Hopkins sekä maalilla ahkeroinut Stuart Skinner, joka torjui kaikkiaan 19 kertaa. Kahteen tehopisteeseen ylsi myös Evan Bouchard, joka kirjautti syöttöpisteet Nugent-Hopkinsin osumista.

Edmontonin viimeisestä osumasta vastasi Philip Broberg, joka vei seuran 3–0-johtoon toisen erän kuudennella minuutilla.

Dallasin ainokaisen teki puolestaan Wyatt Johnston päätöserän 15. minuutilla. Dallasin veskari Jake Oettinger torjui ottelun tiimellyksessä yhteensä 23 laukausta.

Dallasin suomalaiset jäivät tehopisteittä

Dallasin suomalaiset Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell poistuivat kaukalosta tehopisteittä. Kolmikosta eniten jääaikaa sai Heiskanen, joka oli kentällä reilut 27 minuuttia. Lindellille peliaikaa siunaantui vajaat 23 minuuttia, kun taas Hintz oli jäällä vajaat 19 minuuttia.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain maanantaina Suomen aikaa. Seuraavana isännöintivuorossa on Edmonton. Loppuottelupaikka irtoaa neljällä voitolla.

Läntisen konferenssin mestari kohtaa liigafinaaleissa voittajan idästä, jossa Florida Panthers johtaa New York Rangersia voitoin 3–2. On siis mahdollista, että toinen finaalijoukkue selviää jo, kun Floridan ja New Yorkin seuraava ottelu pelataan varhain sunnuntaina Suomen aikaa.