Eero Hirvonen hyppäsi jännittävät asemat

Eero Hirvonen on mäkiosuuden jälkeen 50 sekuntia kärkeä jäljessä 16. sijalla yhdistetyn maailmancup-osakilpailussa Ramsaussa.

Tänään lauantaina käytävässä yhdistetyn individual compact -kilpailussa mäkiosuuden sijoitukset määrittävät erot 7,5 kilometrin pituiselle hiihto-osuudelle lähdettäessä.

Hirvonen hyppäsi Ramsaun HS98-mäessä 91 metriä ja lähtee 16. sijansa myötä hiihto-osuudelle 50 sekuntia kärjen jälkeen. Hänen kanssaan on pienillä eroilla vahvoja hiihtäjiä, joiden kanssa suomalainen voisi lähteä jahtaamaan kärkeä hiihtotaipaleella.

Ilkka Herola sijoittui 88 metrin hypyllään mäessä 24:nneksi ja lähtee hiihtämään 1.10 minuuttia kärjen jälkeen. Hänkin voi hyvin nousta hiihto-osuudella merkittävästi.

Mäkiosuuden 26:s, Wille Karhumaa, lähtee niin ikään ladulle 1.10 minuuttia kärjen jälkeen. Arttu Mäkiaho oli mäkiosuuden 39:s ja on keulaa perässä 1.30 minuuttia.

Mäkiosuuden vei nimiinsä Itävallan Thomas Rettenegger, joka loikkasi 100,5 metriä. Puoli metriä pidemmälle hypännyt Norjan supertähti Jarl Magnus Riiber oli mäkiosuuden kakkonen ja lähtee hiihtämään kuusi sekuntia Retteneggerin jälkeen.

Yhdistetyn 7,5 kilometrin hiihto-osuus käynnistyy Suomen aikaa kello 16.30.

Eilen Herola ylsi kauden parhaaseensa jakamalla viidettä sijaa kilpailussa, jossa hiihdettiin ensin ja hypättiin sen jälkeen. Hirvonen sijoittui 11:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat