Ehditkö huolestua Leijonista? Jukka Jalosen yllättävä juonikkuus kiteytyy tässä – "Näyttäisi taas menevän vastustajille läpi"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen nostaa Leijonien pelitavasta esiin yllätyksellisyyden, jossa on tuttuja piirteitä Jukka Jalosen valmentamasta kevään 2019 maailmanmestariryhmästä. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien otteet ovat vaihdelleet Riiassa pelattavassa turnauksessa. Avausottelussa USA:ta vastaan tuli voitto, vaikka Suomi oli alakynnessä pitkän aikaa. Kazakstan-tappion taustalla oli tehottomuus. 

Tiistain Norja-ottelu oli Suomelta jo hyvin tasapainoinen esitys. 

Petteri Sihvonen esitteli MTV Uutiset Livessä keskiviikkona Jalosen valmentaman "kolminäytöksisen draaman", joka tuli tutuksi jo kevään 2019 kultakisoissa.

– Jalonen on vielä luultua juonikkaampi valmentaja. Hän on vapautunut turnaustaiteen valmentajaksi, ja hän miettii selvästi sitä, että on eri variaatioita olemassa, jos vastustaja tekee jotain tiettyä juttua, Sihvonen kommentoi. 

– Iso asia on se, että scoutataanko tämä kolminäytöksinen draama vai ei. Keväästä 2019 on niin kauan, että nyt näyttäisi siltä – vaikka Euro Hockey Tourilla Venäjä, Ruotsi ja Tshekki näyttivät scoutanneen sitä – että tämä näyttäisi taas menevän (vastustajille) läpi, Sihvonen lisää. 

Mistä "kolminäytöksisestä draamasta" Sihvonen puhuu? Asiantuntija avaa Leijonien ovelan pelitaktiikan hyvin selkeästii näytteiden avulla pääkuvan videolla. 

Lue myös:

    Uusimmat