Kanadan MM-kurimuksesta ällistyttävä fakta: Kohtalo muiden käsissä – turnaus voi luhistua jo ennen kisojen puoliväliä!

Latvian Riiassa pelattavista jääkiekon MM-kisoista on tulossa Kanadalle mahdollisesti valtava häpeätahra. Suurmaa voi vielä pestä kasvojaan, mutta mitään takeita puolivälieräpaikasta sillä ei enää ole. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kanada on hävinnyt kisoissa jo Latvialle, Yhdysvalloille ja Saksalle. Ja mikä pahinta Kanadan kannalta, jokainen näistä maista on kerännyt hyvät pisteet ja on kolmen kierroksen jälkeen puolivälieriin oikeuttavilla sijoilla. Lohkokärki Saksalla on 9 pinnaa, Latvialla sekä Suomella 7 ja USA:lla 6. Kanada kohtaa Leijonat viimeisellä alkusarjakierroksella ensi tiistaina.   

Tasapistetilanteissa ratkaiseviksi tekijöiksi nousevat nimittäin keskinäinen ottelu tai keskinäiset ottelut (jos tasapisteissä useampi maa), niiden maaliero ja tehdyt maalit. Kanada on tässä vertailussa pahasti takamatkalla jo kohtaamaansa kolmikkoon verrattuna. 

Kanadan loppuohjelma MM-alkulohkossa:
Ke 26.5. klo 20.15 Kanada–Norja
Pe 28.5. klo 16.15 Kazakstan–Kanada
Su 30.5. klo 16.15 Italia–Kanada
Ti 1.6. klo 12.15 Kanada–Suomi

Spekuloidaan hieman B-lohkon näkymiä, avaamatta jokaista mahdollista skenaariota. 

Kanada tarvitsee siis jatkohaaveiden elättelyyn vähintään seitsemän pistettä, eikä se takaa vielä mitään. Toisaalta se voi pudota jatkosta ottamalla täydet 12 pistettä lopuista otteluistaan, sillä muuttujia on vielä niin paljon. Puolivälieräpaikka ei siis ole enää sen omissa käsissä. 

Turnaus on osoittanut, että Kanadan nykyjoukkueen kohdalla on vaikea puhua odotusarvoina mistään, mutta jos lähdetään siitä, että se voittaa Norjan, Kazakstanin ja Italian, sen jatkopaikka voi hyvinkin ratketa Suomi-pelissä ensi tiistaina. Tuolloin kyseessä olisi todella herkullinen ottelu, sillä voi olettaa, että Leijonilla on tuolloin panoksena hyvä sijoitus B-lohkossa ja kelpo asemat puolivälieriin. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Alkulohkovaiheen viimeisenä päivänä B-lohkossa pelataan myös Italia–USA- ja Saksa–Latvia-ottelut. Näissä todennäköisesti ratkaistaan lohkon lopullinen marssijärjestys, ja Kanada saattaa joutua jännittämään kohtaloaan vielä oman päiväpelinsä jälkeen.

Toisaalta: Jos Kanada häviää tänään Norjalle (tai Kazakstanille perjantaina), sen kisat voivat muuttua käytännössä panoksettomiksi jo perjantaina – eli ennen kisojen puoliväliä –jos Saksa, Latvia, Suomi ja USA nappaavat vaahteranlehtipaitojen kannalta kiperällä tavalla pisteitä omista otteluistaan. 

Jääkiekon MM-kisojen ottelut keskiviikkona 26.5.:

Venäjä–Tanska klo 16.05, C More Sport 1/cmore.fi

Kazakstan–Saksa klo 16.05, C More Sport 2/cmore.fi

Kanada–Norja klo 20.05C More Sport 1/cmore.fi

Valko-Venäjä–Iso-Britannia klo 20.05, C More Sport 2/cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat