Itäsiperianlaika Jeppe lopetettiin, kun sen isäntä oli jättänyt koiran saaman puremahaavan hoitamatta.
Koiraa oli purrut viime vuoden keväänä majava vasempaan takajalkaan, ja koira oli saanut eläinlääkärissä hoitoa ja muun muassa antibioottikuurin.
Kun koira oli muutamaa kuukautta myöhemmin käytetty jälleen lääkärissä, oli koira jäkertänyt takajalkansa varvasosan kuolioon. Eläinlääkäri esitti takajalan amputointia tai eutanasiaa, mutta koiran isäntä ei ollut tehnyt kumpaakaan.
Koira puri jalkansa poikki
Viisi kuukautta pureman jälkeen poliisi teki kaupungineläinlääkärille ilmoitukset koiran tilanteesta.
– Jalka oli poikki heti kinnernivelen alapuolelta ja koira nuoli tynkää vähän väliä, eläinsuojelutarkastusraportissa kerrotaan.
Haavan hoidossa tärkeää olisi estää koiraa nuolemasta tai repimästä haavaa, koska tämä estää haavaa paranemasta, ja voivat aiheuttaa tulehduksen. Syyttäjä katsoikin, että koiran isänsä oli laiminlyönyt koiran hoidon, koska ei esimerkiksi kaulurilla ollut estänyt koiraa nuolemasta haavaa.
– Hoidossa ei ole onnistuttu, koska koira on ilmeisesti itse purrut jalan poikki, eläinlääkärärin raportissa todetaan.
Koira lopetettiin samalla eläinlääkärin käynnillä.
Tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa
Tuomiossa Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi, että miehen olisi pitänyt reagoida eläinlääkärin ehdottamalla tavalla joko amputoimalla jalka tai lopettamalla koira.
– Asiassa on näytetty, että koiran kipeän takajalan hoidon laiminlyönti on aiheuttanut koiralle tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa, tuomiossa sanotaan.
Vuonna 1950 syntynyt koiran isäntä tuomittiin eläinsuojelurikoksesta 20 päiväsakon rangaistukseen, mikä miehen tuloilla tarkoitti 220 euron seuraamusta.
Tuomio on lainvoimainen.