- pss porkkanoita - 4 punajuurta - siika - Chevre-juustoa - appelsiini - kesäkurpitsa - valkoista suklaata
Jyrki Sukulan ja Elina Halttusen menu:
Siika -sashimi ja marinoitua punajuurta
marinoitu punajuuri
2 isohkoa punajuurta 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa mustapippuria valkopippuria 2 valkosipulinkynttä ruohosipulia
Viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi ja höyrytä noin 2-4 minuuttia. Mausta ja anna marinoitua noin 2-3 h.
Siika-sashimi
1/2 siika file 1/2 dl soijaa 2 tl sokeria
Viipaloi siikafile aivan ohuiksi viipaleiksi vadille ja mausta kevyesti suolalla . Sekoita sokeri soijan joukkoon, tarjoile soijakastike siika -sashimin kanssa.
Siika -chevice
1/2 siikafile ohuina suikaleina 1/4 appelsiinin mehu 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta sokeria suolaa valkopippuria oliiviöljyä
Mausta siikasuikaleet ja anna maustua. Muotoile siikamassa lautaselle pöyreäksi ja tarjoile appelsiiniviipaleiden kanssa.
Paistettua siikaa ja chevrellä täytettyä zuccinia
1 zuccini 200 g Chevreä suolaa valkopippuria 2 rkl sitruunan mehua
Halkaise ja koverra zuccini, sekoita juustoon mausteet ja sitruunanmehu ja täytä zuccini. Kypsennä uunissa noin 6-9 minuuttia.
Paistettu siika
1 siikafilee suolaa valkopippuria
Mausta siikafile ja paista kuumalla pannulla nopeasti melemmat puolet.
Porkkana-valkosuklaa jälkiruoka
2 porkkanaa 1 dl sokeria 1 tl raastettua appelsiininkuorta 1 rkl Cointreau-likööriä 100 g valkosuklaata
Kuori ja raasta porkkanat. Laita kattilaan sokeri, porkkanaraaste, appelsiininkuori ja keitä hiljaisella tulella hilloke, lisää loppuvaiheessa Cointreau. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille pyöreitä laattoja. Jäähdytä nopeasti pakastimessa. Tarjoile valkosuklaalastut porkkanahillokkeen kanssa.