Elintarvikealan työntekijöille on hyväksytty työehtosopimukset vuoden 2021 alkupuolelle asti. Suomen Elintarviketyöläisten Liitto (SEL) tiedotti asiasta torstaina.
Uusi sopimuskausi alkaa helmikuun alussa. Ensimmäisen vuoden aikana korotuksia ei tehdä. Myöhemmin palkkoja korotetaan verrokkialojen palkankorotusten perusteella.
Verrokkityöehtosopimuksina osapuolet näkevät teknologiateollisuuden työntekijöiden, kemian perusteollisuuden sekä mekaanisen metsäteollisuuden työntekijöiden työehtosopimukset.
Sopimukset eivät sisällä heikennyksiä esimerkiksi vuosittaiseen työaikaan.
SEL ja Elintarviketeollisuusliitto sopivat kaikkiaan leipomoalan, liha-alan, meijerialan, elintarviketeollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työehtosopimuksista.