Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten liitto SEL ovat sopineet vuoden kestävästä palkkaratkaisusta, kertoo Elintarviketeollisuus.
Palkkoja korotetaan toukokuun alussa yleiskorotuksella 1,9 prosenttia.
Elintarviketeollisuuden mukaan ratkaisulla nivellettiin vientiteollisuudessa syntyneet avausratkaisut elintarviketeollisuuteen.
– Kun otetaan huomioon pandemian aiheuttama epävarmuus ja yleinen työmarkkinatilanne, ratkaisulla luotiin ennustettavat työmarkkinaolosuhteet elintarviketeollisuuteen. Elintarviketeollisuuden kilpailukyvylle ratkaisu on kuitenkin haasteellinen, sanoo ETL:n työmarkkinajohtaja Mika Lallo tiedotteessa.
Hänen mukaansa tulevissa neuvotteluissa on löydettävä yhdessä uusia ratkaisuja työehtosopimusten pitkäjänteiseen kehittämiseen.
Sopimuksen piirissä on noin 28 000 työntekijää.