Suomen Elintarviketyöläisten Liitto (SEL) on antanut seitsemännen lakkovaroituksen.
Elintarviketyöläisten uusin varoitus koskee Suomen kolmea suurinta panimoa ja lähes tuhatta työntekijää.
Lakko ajoittuu ajoille 22.–24. ja 27.–28. huhtikuuta.
Lakossa ovat Hartwallin panimo Lahdessa, Olvin panimo Iisalmessa ja Sinebrychoffin panimo Keravalla. Lisäksi lakko koskee Hartwallin Helsingin varastoa ja Sinebrychoffin Keravan laitehuoltoa.
Lakon piirissä ovat kaikki SEL:n ja Elintarviketeollisuusliiton (ETL) välisen työehtosopimuksen alaiset työt paitsi hätä- ja suojelutyö.
Tällä hetkellä ei ole tiedossa milloin jatketaan elintarvikealan työriidan sovittelua.
Osapuolet neuvottelivat viimeksi lauantaina sovittelija Janne Metsämäen johdolla, mutta hän ei jättänyt neljättä sovintoehdotusta, koska sille ei ollut edellytyksiä.
Liha-alalla ja valmisruokatehtaissa alkaa lakko
SEL on antanut nyt seitsemän lakkovaroitusta, joista kolme on toteutunut – kaksi leipomoissa ja yksi panimoissa.
Ensi yönä alkaa lähes 4 000 työntekijän lakko liha-alalla ja valmisruokatehtaissa. Lakkoon on menossa 13 työpaikan työntekijät. Lakko kestää 8. ja 10. huhtikuuta välisen ajan.
Lisäksi SEL on ilmoittanut aiemmin myös lähes 2 000:ta työntekijää koskevasta leipomolakosta 15. ja 16.4. väliselle ajalle ja että neljän Valion tehtaan noin 800 työntekijää menevät lakkoon 22. ja 24. huhtikuuta väliseksi ajaksi.
SEL ja ETL eivät ole päässeet sopuun elintarvikealan työntekijöiden uusien työehtosopimusten sisällöstä. SEL ja ETL neuvottelevat viidestä eri työehtosopimuksesta. Niiden piirissä on noin 25 000 työntekijää.