Ella Junnila esitti arkailemattoman arvion: "En tiedä, miten joku voisi väittää vastaan"

Korkeushyppääjä Ella Junnilan kauteen on mahtunut niin ylä- kuin alamäkiä. Alkukesän tulokset nostavat kuitenkin kokonaisarvosanan tuntuvasti plussan puolelle.

Kauden ensimmäinen kohokohta olivat kesäkuun alun EM-kisat, joissa Junnila eteni 58 vuoteen ensimmäisenä suomalaisnaisena finaaliin ja sijoittui lopulta viidenneksi. Tulos 193 jäi vain kaksi senttiä pronssimitalista.

Reilua viikkoa myöhemmin Junnila ylitti Turun Paavo Nurmi Gamesissa uudet SE-lukemat 197.

– Kyllähän se osoittaa, että oikeita töitä on tehty, oikeaan suuntaan on menty ja olen kehittynyt urheilijana. Vaikka se kuinka urheilijaa häiritseekin, niin kehitys tapahtuu aaltomaisesti. Viime vuonna sain tosi tasaisesti hypättyä loppukauteen, mutta piikki jäi uupumaan. Nyt sain huipputulosta esille. Erinäköisten fyysisten ja teknisten juttujen takia jäi uupumaan se, että olisin päässyt sinne 197:ään joka ilta, Junnila summaa mennyttä kauttaan MTV Urheilulle.

– Olen sen verran vanha ja realisti, niin pidän tätä kyllä tosi hyvänä kautena. En tiedä, miten joku muu voisi väittää vastaan, jos olen Suomen ennätyksen hypännyt.

Kesän kovin pettymys koitti elokuun alussa Pariisin olympialaisissa. Junnila jäi karsintaan tuloksella 183. Finaaliin olisi vaadittu 192.

Junnila kertoo kärsineensä ensin heinäkuussa pienistä fyysisistä ongelmista, ja kun niistä päästiin eroon, loppukaudella ongelmia on aiheuttanut tekniikkapuoli.

Kesäkuisen 197:n jälkeen tilastoihin on kirjattu seitsemän tulosta. Niiden keskiarvo on 184.

– Hyppääminen ei ole sellaista, mitä haluaisin. Lopun rytmissä on vapari (vapaa jalka) myöhässä. Se ei ime ja singahda ponnarille (ponnistava jalka), mikä tekee korkeuden hyppäämisestä vähän vaikeaa.

– Kyllä tämä tästä, mutta myönnän, että on ollut vähän vaikea heinä- ja elokuu.

Junnilan mukaan ongelma on "helposti identifioitava", joten hyppy voi vielä loppukauden kahdessa jäljellä olevassa kisassa vaikka löytyäkin.

Jäljellä olevista kisoista ensimmäiset käydään tulevana viikonloppuna, kun Junnila pääsee Ruotsi-ottelussa kilpailemaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsingin olympiastadionilla. 

Lue myös:

    Uusimmat