Mihin Ella Junnilan huippuvire katosi? "Täytyy käydä syväluotaava keskustelu"

188 oli Ella Junnilalle liikaa – "Juoksemisen kanssa oli vaikeuksia tänään" 1:33
Ella Junnila kommentoi suorituksiaan Lausannen Timanttiliigassa.

Korkeushyppääjä Ella Junnilan huippuvire katosi täysin Suomen ennätyshypyn jälkeen. Hyppääjä itse selittää ongelmia vauhtijuoksun haasteilla.

Ella Junnila oli alkukaudesta suorastaan loistovireessä, kun hän hyppäsi Rooman EM-kisoissa viidenneksi tuloksella 193 ja ponkaisi sen jälkeen Paavo Nurmi gamesissa uuden Suomen ennätyksen 197. Sen jälkeen on ollut todella vaikeaa, kun hän on jäänyt kesäkuun SE-lukemista järjestään yli kymmenen sentin päähän.

Lausannen Timanttiliigassa Junnilan tulokseksi jäi 184. Hyppy nousi ajoittain mukavasti mutta ei jatkunut tarpeeksi hyvin riman yli. Junnila selitti vaikeuksiaan juoksun toimimattomuudella.

Oli tosi suuria vaikeuksia juoksemisen kanssa tänään, se ei oikein millään lähtenyt liikkeelle, Junnila kertoi.

– Ensin lähdin liian aggressiivisesti juoksemaan ja sitten se loppu ei oikein tullut. Kun sain vähän alkua rauhoitettua ja loppu toimi paremmin, se sekoitti askelmerkkiä. Viimeinen homma mihin se kaatui, oli pitkä viimeinen askel, jolloin ponnistus romahtaa alas.

Vauhdinotto on ollut murheenkryyni Suomen ennätyksen tekemisen jälkeen. Olympialaisissa Junnila jäi karsintaan, ja juoksu oli jälleen se osa-alue, joka ei kulkenut.

– Juoksun kanssa on ollut tosi vaikeaa viime aikoina. Täytyy valmentajan (Tuomas Sallinen) kanssa käydä syväluotaava keskustelu, että miksi näin, Junnila pohtii.

Junnila pyrkii vielä pääsemään alkukauden vireeseen jäljellä olevissa kisoissa.

Vielä kolme kisaa jäljellä. Sunnuntaina Tampereella, sitten Ruotsi-ottelu ja sitten vielä Italiassa yksi kisa. Kolme yritystä jäljellä ja toivottavasti saadaan homma toimimaan. Parempia elementtejä on koko ajan ja treeneissä niitä askeleita ollaan saatu jo toimimaan. Toivottavasti niitä saadaan siirrettyä kisoihin, Junnila sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat