Elon Muskilla ennennäkemätön Twitter-kysely käynnissä – lupaa myydä 22 miljardin edestä Teslan osakkeita, jos kansa niin päättää

Keksijänero ja maailman rikkain mies on jälleen säväyttänyt Twitterissä. 

Elon Musk julkaisi lauantai-iltana vuorokauden voimassa olevan kyselyn viestintäpalvelu Twitterissä, johon hän pyytää vastauksia yli 62 miljoonalta seuraajaltaan.

Musk ehdottaa, että hän myisi 10 prosenttia Teslan osakkeista. Kyselyssä Muskin ehdotusta voi puoltaa tai olla sitä vastaan.

– Viimeaikoina on puhuttu paljon realisoimattomien voittojen käytöstä verovälttelyn keinona, joten ehdotan Teslan osakkeiden myymistä 10 prosentin edestä, Musk kirjoittaa Twitterissä.

Musk twiittasi myöhemmin, että hän aikoo noudattaa kyselyn tulosta. Katso yllä olevalta videolta, mitä kaikkea Musk twiittasi.

Tätä artikkelia kirjoittaessa, kyselyyn on vastannut yli 2,7 miljoonaa Twitter-käyttäjää. 

Tulos on toistaiseksi suhteellisen tiukka. Vastaajista noin 57 prosenttia puoltaa ja 43 prosenttia vastustaa Muskin myyntiehdotusta.

Jos Musk päätyy myymään, puhutaan isoista summista. Talouslehti Forbesin mukaan hän omistaa noin viidenneksen Teslan osakkeista. Jos Musk myisi osakkeistaan kymmeneksen, se vastaisi yli 21,6 miljardia euroa.

Kysely sulkeutuu tänään illalla klo 21.17 Suomen aikaa. Voi siis olla, että illalla on vuorossa valtava talousuutinen.

Miksi Musk ehdottaa myyntiä?

Musk loi kyselyn sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen senaatissa käsiteltiin ehdotusta miljardöörien omaisuuden rankemmasta verottamisesta. Verovaroilla rahoitettaisiin presidentti Joe Bidenin sosiaali- ja ilmastohankkeita.

Musk jatkoi Twitterissä kirjoittaen, että hänelle osakkeiden myynti on ainoa tapa maksaa veroja. Tämä johtuu Muskin mukaan siitä, että hän ei nosta palkkaa tai saa bonuksia yrityksistään, kuten monet muut miljardöörit.

Musk on aiemmin kertonut, että hänen on maksettava tänä vuonna valtavasti veroja, sillä hänen on myytävä vanhentuneita osakeoptioitaan vuodenvaihteeseen mennessä.

Muskin twiitin vaikutuksia Teslan osakkeen hintaan ei voi vielä nähdä, sillä pörssit ovat viikonloppuisin kiinni.

Katso yllä olevalta videolta, mitä Musk kirjoittaa Twitterissä!

Lue myös:

    Uusimmat