Elon Musk kertoo Twitterin muuttavan äänestyssääntöjään – aiemmin enemmistö äänesti Muskin lähdön puolesta

Twitterin omistaja Elon Musk kertoo palvelun muuttavan sääntöjään käyttäjäkyselyissä, jotka liittyvät Twitterin johtamiseen.

Musk sanoi Twitterin tekevän muutoksen vastatessaan toisen käyttäjän ehdotukseen, että Twitterin johtoon liittyvissä kyselyissä äänioikeus pitäisi olla vain käyttäjillä, jotka ovat tilanneet kuukausimaksullisen Twitter Blue -palvelun.

– Hyvä pointti. Twitter tekee tuon muutoksen, Musk sanoi.

Musk järjesti aiemmin käyttäjille äänestyksen siitä, jatkaako hän Twitterin johdossa, ja hän lupasi noudattaa tulosta. Äänestyksen tuloksena selvä enemmistö asettui Muskin lähdön kannalle. Musk on toistaiseksi kommentoinut tulosta vain vähäsanaisesti lähes vuorokauden kestäneen tviittaustauon jälkeen. 

– Mielenkiintoista, tviittasi Musk tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa ennen vastaustaan muutosehdotukseen.

Kommentti oli vastaus saksalais-suomalaisen it-yrittäjä Kim Dotcomin viestiin, jossa tämä sanoi äänestyksen olevan hyvä tapa poistaa Twitteristä "syvän valtion" botteja.

Kommentti sääntömuutoksista voi kieliä siitä, että Musk aikoo järjestää äänestyksen uusiksi, koska ensimmäisen kierroksen tulos ei miellyttänyt häntä.

Musk menetteli samalla tavalla kysyessään käyttäjiltä siitä, pitäisikö hänen palautta toimittajien tilit, joita hän syytti sijaintitietojensa paljastamisesta. Musk taipui lopulta toimittajien tilien palauttamiseen, kun molemmat äänestykset olivat tilien välittömän palauttamisen kannalla.

Euroopan parlamentti kutsui Muskin kuultavaksi

Euroopan parlamentti on kutsunut Muskin kuultavakseen. Kirjeen Muskille lähetti parlamentin puhemies Roberta Metsola.

Muskin kaoottisella johtokaudella Twitterissä yhtiötä on uhattu vastatoimilla EU-alueelta. Muskin toiminnan on katsottu rikkovan muun muassa mediavapauteen liittyviä sääntöjä EU-maissa. Lainsäätäjät ovat arvostelleet muun muassa toimittajien tilien jäädytyksiä Muskin kaudella.

Erityisen kovaa kritiikkiä herätti Twitterin sunnuntainen päätös estää ainakin tilapäisesti kilpaileviin sosiaalisen median alustoihin linkkaaminen. Twitter näyttää peruneen kyseisen linjauksen alle vuorokausi sen käyttöönotosta, uutisoi muun muassa CNN.

EU:n lainsäädäntöelin ei voi pakottaa Muskia kuultavakseen, eikä Musk ole vielä vastannut julkisesti kutsuun.

Lue myös:

    Uusimmat