EM-tähti joutui fanin vaarallisen tempun kohteeksi

Itävallan tähtipelaaja Marcel Sabitzer joutui vaarallisella tavalla Turkin kannattajien silmätikuksi Itävallan ja Turkin välisessä EM-neljännesvälieräottelussa.

Sabitzer joutui pelin toisella jaksolla turkkilaisfanien hampaisiin. Joukkueen kulmapotkuista vastannut Sabitzer sai toisen puoliajan aikana suuntaansa useita katsomosta lentäneitä muovisia oluttuoppeja.

77. peliminuutin kohdalla katsomosta heitettiin kuitenkin jotain muuta ja tällä kertaa heitto osui kohteeseensa. Kulmapotkua antamassa ollut Sabitzer sai osuman katsomosta lentäneestä pienestä esineestä ja kaatui tuskissaan maahan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tilanteen jälkeen Turkin pelaajat vetosivat kannattajiaan käyttäytymään asiallisemmin.

Sabitzer pystyi jatkamaan ottelua normaalisti.

Sabitzerin lisäksi osansa muovituoppisateesta sai toisella jaksolla myös Turkin erikoistilanteista vastannut Arda Güler, jonka suuntaan itävaltalaisfanit heittivät tuoppeja ennen Sabitzer-välikohtausta.

Güler ei kuitenkaan tästä häiriintynyt, vaan tarjoili kulmapotkusta tarkan syötön Turkin 2–0-johtomaaliin. Güler lähetti osuman jälkeen tuuletuksellaan napakan kuitin itävaltalaisten suuntaan.

Uefa on kisojen aikana jakanut useita sakkoja EM-fanien häiriökäyttäytymisestä. Daily Mailin mukaan se on antanut sakkoja turnausmaille yhteensä jo yli miljoonan punnan (yli 1,1 milj. euron) edestä.

Turkki voitti ottelun lopulta 2–1. Se kohtaa puolivälierissä seuraavaksi Hollannin.