Emil Ruusuvuori avasi uuden tennisvuoden tyylillä

Näin Emil Ruusuvuori ratkaisi voiton ranskalaisesta Benjamin Bonzista Hong Kongin ATP-turnauksessa 0:31

Emil Ruusuvuori nousi voittoon miesten ATP-tenniskauden avausottelussaan kaatamalla Hongkongissa ranskalaisvastustaja Benjamin Bonzin 6–7 (5–7), 6–2, 6–1. Ruusuvuori väänsi voiton reilussa kahdessa ja puolessa tunnissa.

Ottelu sujui tiukoissa merkeissä toisen erän puoliväliin saakka, mutta sitten peli muuttui Ruusuvuoren yksipuoliseksi näytökseksi. Kolmannessa erässä Suomen ykköspelaaja pääsi helpolla, kun itseluottamuksensa hukannut Bonzi tuskaili jatkuvasti lyöntiensä kanssa.

Ruusuvuori sai ottelussa peräti 25 murtomahdollisuutta, joista suomalainen onnistui hyödyntämään kahdeksan. Bonzille murtopalloja kertyi seitsemän. Kaksikko oli kohdannut toisensa aiemmin kolmesti ja Bonzi oli poistunut kentältä kahdesti voittajana.

– Halusin aloittaa kauden eri tavalla kuin viime vuonna. Pelasin silloinkin ensimmäisen pelin Bonzia vastaan, ja hän oli silloin parempi. Olen erittäin iloinen, että onnistuin, Ruusuvuori viittasi kenttähaastattelussa Intiassa alkaneeseen viime kauteen.

Maailmanlistalla sijalla 69 olevan Ruusuvuoren vastus kovenee huomattavasti toisella kierroksella, kun vastaan asettuu kakkossijoitettu Karen Hatshanov. Venäläinen on maailmanlistalla 15:ntenä. Ottelu ei ole vielä tiistain peliohjelmassa.

Kaksinpelin suomalainen kakkospelaaja Otto Virtanen kärsi tylyn tappion Hongkongin turnauksen toisella karsintakierroksella. Sveitsin Marc-Andrea Hüsler kaatoi suomalaisen ylivoimaisesti 6–2, 6–0.