Emil Ruusuvuori jysäytti finaaliin: "Tuntuu mahtavalta"

Emil Ruusuvuori iski uransa toiseen ATP-loppuotteluun: "Tuntuu mahtavalta" 3:12
Katso Emil Ruusuvuoren voittopiste ja haastattelu videolta.

Emil Ruusuvuori eteni Hong Kongin ATP-turnauksen finaaliin.

Ruusuvuori kaatoi välierässä Itävallan Sebastian Ofnerin eräluvuin 2–1. Itävaltalainen vei ensimmäisen erän luvuin 6–4, mutta sitten Ruusuvuori laittoi uuden vaihteen silmään.

Toinen erä oli tasainen, mutta suomalainen onnistui kääntämään sen edukseen lukemin 7–5. Ruusuvuori sai Ofnerin syöttövuorossa murto- ja eräpallon tilanteessa 6–5 ja käytti heti tilaisuuden hyväkseen.

Kolmannessa erässä Ruusuvuori painoi päälle painavilla peruslyönneillään ja ajoi itävaltalaisen ahtaalle. Kolmannen erän loppuluvut kirjattiin Ruusuvuorelle lukemin 6–3. Ottelu päättyi suomalaisen komeaan ässään.

– Tuntuu mahtavalta. Todella tiukka ottelu, mutta hieno voitto, Ruusuvuori iloitsi kenttähaastattelussa.

Finaalipaikka on Ruusuvuorelle hänen uransa toinen. Loppuottelussa vastaan asettuu voittaja ottelusta Andrei RublevJuncheng Shang.

– Tulossa varmasti tiukka ottelu. Shang on pelannut upeaa tennistä koko viikon. Andreista ei tarvitse sanoa paljon, sillä kaikki tietävät, kuinka hyvä hän on. Katsotaan kumpi on tänään parempi ja jatketaan siitä, Ruusuvuori tuumaili.

Emil Ruusuvuori on ATP-listan sijalla 69. Itävaltalainen Ofner on maailmanlistan 43:s.

Ruusuvuoren Hong Kongin turnauksen loppuottelu on katsottavissa sunnuntaina MTV Katsomosta.