Englanti selätti Andorran Old Traffordilla

Englanti aloitti urakkansa jalkapallon EM-karsintalohko E:ssä voitokkaasti. Andorra ei pystynyt haastamaan isäntiä, joten Englanti voitti uuden päävalmentajansa Steve McClarenin johdolla Andorran Old Traffordilla pelatussa ottelussa 5-0.

Englanti sai otteluun lentävän lähdön, kun Peter Crouch viimeisteli avausmaalin jo viiden minuutin pelin jälkeen. Steven Gerrard ja Jermain Defoe lisäsivät kotijoukkueen johdon 3-0:aan ennen taukovihellystä.

Toisella puoliajalla Defoe ja Crouch tekivät vielä maalin mieheen, joten Englanti voitti 5-0.

Islanti voitti Pohjois-Irlannin F-lohkossa

Barcelonan hyökkääjä Eidur Godjohnsen nousi Islannin maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilastossa jaetulle kärkisijalle, kun hän niittasi 3-0-voittolukemat Pohjois-Irlannin verkkoon Belfastissa. Maali oli Gudjohnsenille hänen maajoukkueuransa 17:s, ja hän tasaa maajoukkuemaalien määrän Rikhardur Jonssonin kanssa. Tämä teki 17 maalia vuosien 1947 ja 1965 välillä.

Islanti ratkaisi pelin jo ensimmäisellä jaksolla. Ennen Gudjohnsenia maalinteossa onnistuivat Gunnar Heidar Thorvaldsson ja Hermann Hreidarsson. Pohjois-Irlannilla oli hyviä maalipaikkoja toisella puoliskolla, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. David Healy sai pallon maaliin, mutta tuomaristo hylkäsi osuman paitsiomaalina.