Englantilaisseuralle karmiva isku – toimitusjohtaja epäili tekoälyä nähtyään nämä kuvat

Englannin Kakkosliigassa pelaavan AFC Wimbledonin kotistadion on kärsinyt merkittäviä vahinkoja Etelä-Lontoota koettelevissa tulvissa. Seuran toimitusjohtaja James Woodcroft epäili Plough Lanelta näkemiään kuvia ensin tekoälyn tuotoksiksi.

Thamesin sivujoen Wandlen penkereen murtuminen sunnuntai-iltana nosti veden myös Plough Lanelle. Stadionin vallannut vesi aiheutti ottelusiirron, kun Wimbledonin ja Valioliiga-seura Newcastlen välinen Liigacupin tiistainen kohtaaminen jouduttiin perumaan. Ottelu pelataan 1. lokakuuta Newcastlen kotistadionilla St. James' Parkilla. Tuolle päivälle aikataulutettu Wimbledonin ja Crewen välinen Kakkosliigan kohtaaminen jouduttiin siirtämään stadionin korjaustöiden vuoksi.

Woodcroft kertoi BBC:lle, että stadionin kenttä on kärsinyt tulvassa merkittäviä vahinkoja. Aluksi seurapomon oli vaikea uskoa stadionilta näkemiään kuvia todeksi.

– Luulin, että ne olivat tekoälyn tekemiä, Woodcroft sanoi.

– Emme ymmärtäneet tämän kokoluokkaa. Siitä on 60 vuotta, kun vesi on viimeksi noussut näin korkealle, ja jäimme täysin sen peittämäksi.

Woodcroftin mukaan koko kenttä, stadionin sisääntuloaula ja pohjakerros jäivät veden alle.

– Se on hirveää. Kenttä on kärsinyt merkittäviä vahinkoja.

Viestipalvelu X:ssä julkaistu video osoittaa kentän yhden kulmauksen muuttuneen kuin golfkentän hiekkaesteeksi.

Toimitusjohtajan mukaan Wimbledon pyrkii pelaamaan kotistadionillaan jälleen 12. lokakuuta, kun lontoolaisseuran on määrä isännöidä Carlisle Unitedia. Woodcroftin mukaan selvitykset kentän tilasta alkavat keskiviikkona.

– Meidän täytyy selvittää, mitä vahinkoja pinnan alla on tapahtunut.

Cup-vastustaja Newcastle ojensi auttavan kätensä ja lahjoitti 15 000 puntaa, noin 18 000 euroa auttaaksen kentän kunnostuksessa, kertoo Sky. Kannattajat ovat käynnistäneet oman avustuskeräyksensä, jolla tavoitellaan 100 000 punnan summaa.

Wimbledon on Kakkosliigassa viidentenä kerättyään 13 pistettä kuudesta ottelusta.

Lue myös:

    Uusimmat