Perinteisestä tähtitortusta on helppo taitella enkelitorttuja.
Voitaikina on voilla leivottua - Torttutaikina on laktoositonta.
Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, tässä sen voi halutessaan ”terästää” rommilla. Myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla.
Lisäksi enkelin pään kohdalla on täytteenä vaaleampaa rommirahkaa.
8-10 kpl
1 pkt Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g) tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
200 g paistonkestävää luumumarmeladia
2-3 rkl rommia
200 g maustettua rahkaa (rommi-rusina)
Koristeluun:
rusinoita, manteleita
Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n 3 cm:n matkalle. Nosta vain sivuista kulmat ylös, niin että alaosaan jää enkelille hame ja nipistä ylin kulma enkelin pääksi ja tukaksi.
Laita tortun keskelle hamekohtaan taitosten päälle reilu nokare paistonkestävää hilloa/marmeladia. Voit tätä ennen sekoittaa marmeladiin hieman rommia makua antamaan. Alkoholi haihtuu kyllä paistettaessa. Laita pään kohtaan vaaleampaa täytettä, maustettua rahkaa. Voit tehdä silmät manteleilla tai rusinoilla.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy