Jason Lepojärvi pohtii Hyvejohtajuus.fi-sivuston kirjoituksessaan syvällisesti kiroilemisen anatomiaa, ja antaa analyysinsä myös tähtiräppärin kielenkäytöstä.
Jason Lepojärvi nähdään Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmannen tuotantokauden asiantuntijana. Amorin apuri on koulutukseltaan muun muassa teologi ja määrittelee itsensä myös rakkaustutkijaksi.
– Olemme äärimmäisen iloisia ja ylpeitä kaikista pareistamme, sekä yksilöinä että aviopareina. Itse en tainnut pitää ammatillista etäisyyttä, vaan pyrin ystävystymään jokaisen kanssa, Lepojärvi kertoo sarjan tekemisestä.
Hyvejohtajuus.fi-sivuston vieraskynäkirjoituksessaan Lepojärvi käsittelee analyyttisesti kielessämme käytettyjä voimasanoja. Mies oli katsonut Cheekistä kertovan dokumentin ja tähden tapa kiroilla paljon kirvoitti Lepojärven pohtimaan asiaa syvällisemmin.
– Hyvä Jare Tiihonen, katsoin dokumenttisi Jare vs. Cheek parhaat palat. Joku voisi sanoa, että kiroilet paljon, joskus hyvin paljon, mutta et aina hyvin, Lepojärvi aloittaa pitkän kirjoituksensa.
Kirjoituksessaan Lepojärvi avaa kiroilemisen logiikkaa, pääteemoja ja pääfunktioita. Hän luennoi kirosanojen oikeinkäytöstä ja saarnaa niiden väärinkäytöstä.
Mies pohtii tekstissään kirosanojen liittyvän pääsääntöisesti johonkin kolmesta aiheesta: eritteet, seksi, uskonto. Lepojärvi kirjoittaa suoraan ja kaunistelematta.
– Kirosanakollaasisi perusteella sinulla on kolme lempparisanaa. Ne sijoittuvat ensimmäisen kahden teeman välimaastoon, onhan persereikä tavallaan vitun ja paskan välissä, Lepojärvi jatkaa syväanalyysiaan.
Cheek itse avoin kielenkäytöstään
Cheek on puhunut avoimesti omasta kiroilustaan, ja pohtinut jopa mahdollista lääketieteellistä selitystä huomattavalla voimasanojen käyttämiselle. Kiroilun on hänelle tapa päästää paineita.
– Tourret-syndrooman omainen kiroilu, se on ainakin yksi selkeä tapa päästää paineita. Minusta tuntuu muutenkin, että minulla on lievä Tourret, Cheek sanoi MTV.fi:lle marraskuussa 2015.
Lepojärvi myöntää pitkän kirjoituksensa lopussa, että hän nosti Cheekin juttuunsa osittain saadakseen laajemman lukijakunnan tärkeäksi kokemalleen aiheelle.
– Lopuksi haluan tunnustaa. Käytin sinua keppihevosena. Pikkusieluiselle en olisi kehdannut sitä tehdä. Piti kato saada nuorisokin lukemaan tämä kirjoitus, asiantuntija myöntää.
Lepojärvi nosti kirjoitustaan tiistaina virallisella Facebook-tilillään osoittaen sen suoraa Cheekille merkinnän #huumori kera. Analyyttisen ja laajaan tekstin voit kokonaisuudessaan lukea täältä.