Erikoinen tilanne: Prinsessa Madeleine sijaistaa Kaarle Kustaata

Kuningas Kaarle Kustaan sijaisena on yleensä toiminut kruununprinsessa Victoria. Hän ei pysty sijaistamaan isäänsä, koska lähtee pian samalle yksityismatkalle Brasiliaan.

Perjantaina 25. lokakuuta kuningas Kaarle Kustaa  ja kuningatar Silvia matkustavat kahden viikon mittaiselle, yksityiselle matkalle Brasiliaan. Mukaan lähtevät myös kruununprinsessa Victoria  miehensä prinssi Danielin sekä lastensa kanssa sekä prinssi Carl Philip puolisonsa prinsessa Sofian  sekä lastensa kanssa. 

– Kyseessä on syysloma ja matka, jota on suunniteltu jo jonkin aikaa, jotta kuningatar saisi tilaisuuden esitellä Brasiliaa lapsilleen ja lapsenlapsilleen, kertoo kuninkaallisen hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren.

Kaarle Kustaa on poissa kaksi viikkoa, ja tänä aikana prinsessa Madeleine toimii hänen sijaisenaan. Madeleine toimii virassa sijaisena viikon ajan. Seuraavalla viikolla kruununprinsessa Victoria on matkustanut jo matkalta kotiin ja toimii kuninkaan sijaisena, kunnes Kaarle Kustaa on jälleen Ruotsissa. Tavallisesti Victoria sijaistaa isäänsä, mutta nyt hän on itse samalla matkalla, joten ei voi sinä aikana toimia sijaisena. 

– Matka on tarkkaan suunniteltu, mikä tarkoittaa, että valtionpäämiehellä ei ole mitään tehtäviä, joita tänä aikana hoidetaan, Thorgren sanoo.

Thorgrenin mukaan Kaarle Kustaaseen ollaan jatkuvasti yhteydessä, ja jos jotain tapahtuu Brasilian-matkan aikana, niin hänet voidaan kutsua kotiin lyhyellä varoitusajalla. 

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat