Erin Koiviston kassi:
- kalkkunan rintafile - omenoita - porkkanoita - mansikoita - vadelmia - appelsiinisuklaa - cheddar-juustoa - gouda-juustoa - 3 erilaista tapenade-tahnaa (oliivi, tomaatti ja paprika) - joulukakku
Antti Vahteran ja Erin Koiviston menu:
Porkkanalaatikko
2 porkkanaa 2 omenaa 1 kananmuna 1 dl maitoa 1 dl kermaa 1 rkl vehnäjauhoja valkopippuria muskottia inkivääriä suolaa
Kuori porkkanat ja omenat. Keitä porkkanat vedessä kypsiksi ja survo tasaiseksi. Lisää sekaan raastetut omenat ja kaikki muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa voideltuun vuokaan. Paista 200 c:ssa 10- 15 minuuttia.
Paahdettua kalkkunan rintaa
150 g kalkkunan fileetä henkeä kohden 2 rkl tomaattipestoa (purkista) 1 rkl oliiviöljyä mustapippuria suolaa
Poista kalkkunan rinnoista ylimääräiset mahdolliset jäänteet ja kalvot. Mausta pippurilla ja suolalla. Paahda pinta paistinpannulla ja kypsennä uunissa 200 c:ssa 8- 10 minuuttia. Sivele pintaan runsaasti tomaattipestoa ja anna levähtää hetki ennen viipalointia.
Kalkkunanfileetä vartaassa & sulatettua cheddar-juustoa
150 g kalkkunanfileetä henkeä kohden mustapippuria suolaa varrastikkuja 100 g cheddar-juustoa 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
Leikkaa kalkkunan rintafilee ohuiksi viipaleiksi ja aseta varrastikkuun viuhkanomaisesti. Mausta pippurilla ja suolalla. Paista pannulla oliiviöljyssä kevyesti kypsiksi. Kuumenna valkoviini, lisää juusto ja anna sulaa juoksevaksi miedolla liedellä. Sekoita tasaiseksi ja mausta pippurilla sekä suolalla.
Tapenade-perunat
3 keskikokoista perunaa henkeä kohden 3 rkl tapenade-tahnaa (purkista) 1 rkl oliiviöljyä
Viipaloi perunat. Mausta kulhossa suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Paista uunissa 220 c:ssa 10 minuuttia. Jäähdytä ja sivele pintaan tapenade-tahnaa.
Mansikkakeitto
200 g pakastemansikoita 1/2 dl vettä 2 rkl sokeria
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää mansikat vähän sulanneina. Anna pyöriä tehosekoittimessa tasaiseksi. Jäähdytä ja tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Vadelmavaahtoa & appelsiinisuklaata
100 g vadelmia 1 dl kermaa 1 rkl sokeria
Puserra vadelmat siivilän läpi kulhoon, jotta siemenet jäävät siivilään. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita vadelmakastike sekä kermavaahto ja tarjoile pieneksi paloitellun appelsiinisuklaan kanssa.
Uusimmat
-
14:14
Poliisi ampui miestä Tampereella – Syyttäjälaitokselta lisätietoa
-
14:11
HIFK näytti yllätyshankinnalle ovea
-
13:54
Jenni Alexandrovan poika 15 vuotta – suloiset lapsuuskuvat julki
-
13:50
Suomen perinneruoka säikäytti NHL-tähden – "Se oli hämmentävää"
-
13:44
Suora lähetys pian: Stubb kertoo, mitä puhunut Kiinan kanssa Venäjästä ja Pohjois-Koreasta
-
13:38
Syy suomalaiskauppojen salaattisekasortoon selvisi: "On tämä sellainen saakelin show"
-
13:38
Järisyttäviä kulissipaljastuksia: Näin varma Vinicius Junior oli Ballon d'Orin voitosta
-
13:30
Poliisi tutkii: Taksikuski ryösti asiakkaan, pahoinpiteli ja ajoi päältä Vantaalla – epäilty yhä karussa
-
13:07
Virolta nootti Venäjälle
-
13:02
Uusi yritys: Tuskaiselta Ilvekseltä taas peliliike SM-liigassa
-
13:01
Venäjä ärähti Suomen takavarikoista – Kreml uhkailee oikeustoimilla
-
12:33
Kuulapyssyn kanssa liikkunut mies aiheutti poliisitehtävän Oulussa
-
12:24
Terrafame aloittaa muutosneuvottelut – koskevat yli 800 työntekijää
-
12:17
Kertoivatko Leijonien valinnat totuuden Liigasta? Antti Pennanen löi pöytään kovia lukemia
-
12:12
Vaasan Sport isossa ahdingossa: "Tarvitaan puoli miljoonaa euroa"
-
12:10
Stubbilta heti suora viesti Kiinalle – Xi nosti esiin yllättävän asian suomalaisista
-
12:04
Helsingin hovioikeus kumosi Kulmunin entisen avustajan petostuomion
-
11:55
Anna Puu ja Jukka Immonen viettivät merkkipäiväänsä – artisti jakoi herttaisen postauksen: "Joka päivä valitsen sinut"
-
11:53
Kysely: Suomen venäjänkielisistä yli joka kymmenes hyväksyy Venäjän sotatoimet Ukrainassa – lähes puolet kieltäytyi vastaamasta
-
11:46
Joukkoliikenteen lipunhintoihin reilu korotus Helsingin seudulla
-
Lataa lisää