Erinille lätkäistiin pysyvä lentokielto – syy yllätti naisen täysin

24-vuotias amerikkalainen Erin Wright sai ensin pysyvän lentokiellon American Airlines -yhtiön lennoille, koska hänen väitettiin harrastaneen seksiä miehen kanssa lennolla ollessaan humalassa. Myöhemmin kielto kumottiin, kertoo asiasta uutisoinut Newsweek-sivusto.

Matka polttareihin keskeytyi yllättäen

Kesäkuun 27 päivänä Wrightin oli tarkoitus matkustaa Albuquerquesta New Orleansiin siskonsa polttareihin. Yllättäen hän huomasi, että hän ei pystynyt tekemään lähtöselvitystä lennolleen.

Useiden yritysten jälkeen hän meni puhumaan asiasta American Airlinesin virkailijan kanssa ja sai kuulla, että hänelle oli annettu lentokielto.

Newsweekille lähettämässään sähköpostissa Wright kertoo olleensa hyvin hämmentynyt ja turhautunut, koska hän ei muistanut tehneensä mitään, mistä lentokiellon olisi voinut saada.

– Tuntuu hyvin kiusalliselta seisoa kentällä ja saada kuulla kaikkien nähden, että olen saanut lentokiellon – etenkin kun ei ole aavistustakaan, miksi, hän kertoi medialle.

Wright kertoo, että lentoyhtiön työntekijä ei kentällä osannut antaa hänelle lisätietoja tapahtuneesta. Kun asia ei edennyt, hän päätyi ostamaan uudet liput toiselle lennolle. Asian selvittely olisi vaatinut sitä, että lentoyhtiön turvallisuusyksikkö alkaisi selvittää asiaa.

Lentolippuhankinnoista koitui ylimääräisiä kustannuksia 1 000 dollarin eli noin 901 euron verran. Hän oli maksanut alkuperäisistä lipuista 400 dollaria, noin 360 euroa. Lisäksi hän joutui odottamaan kahdeksan tuntia ennen kuin pääsi koneeseen.

Väite seksisuhteesta lennolla yllätti

12 päivää myöhemmin Wright sai American Airlinesilta hämmentävän vastauksen: lentokiellon syyksi kerrottiin se, että hän olisi ollut humalassa lennolla ja "harrastanut seksiä siellä jonkun miehen kanssa".

Wrightille tämä tuli yllätyksenä. Hän on kiinnostunut naisista, joten kuvailtu teko ei voinut hänen mukaansa pitää paikkansa.

Vaikka hän pystyi näkemään tilanteen hullunkurisen puolen, häntä silti hävetti todella paljon. Hän tajusi, että kaikki, joille hän oli asiasta puhunut, olivat ajatelleet hänen harrastaneen seksiä lennon aikana.

Asian selvittämisessä meni kolme kuukautta

Wright lähetti välittömästi yhtiölle selvityksen, jossa hän kumosi väitteen. Kolmen kuukauden kuluttua hänelle soitettiin ja kerrottiin, että lentokielto oli kumottu.

– Minut päätettiin poistaa lentokieltolistalta toistaiseksi, koska he eivät voi pystyneet selvittämään, mitä todella tapahtui.

Lentoyhtiön mukaan Wright oli onnistunut osoittamaan riittävän hyvin, että todennäköisesti hän ei ollut lentoyhtiön teosta epäilemä henkilö.

Wrightille korvattiin American Airlinesin lennon hinta. Haastattelun hetkellä hän ei ollut vielä saanut korvauksia ylimääräisistä lentolipuista, jotka oli joutunut ostamaan.

Newsweek ei tavoittanut ketään American Airlinesilta kommentoimaan tapausta.

TikTok toi korvaukset

Wright kertoi tapahtuneesta TikTok-videolla 8. elokuuta. Tuo video keräsi 3,5 miljoonaa katsojakertaa. Hänen mukaansa ihmisten reaktio hänen kertomukseensa on ollut myönteinen.

Myöhemmin 11. elokuuta hän kertoi tapausta koskevalla päivitysvideolla, että kaikki hänen kertomuksensa TikTokissa saama huomio oli johtanut 1008,7 dollarin eli noin 909,60 euron korvaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat