Erling Haalandin poskettomassa vireessä iso tahra – Cristiano Ronaldo peittoamassa norjalaisen

Kooste: Manchester City - Inter 3:31
Kooste: Näistä paikoista Erling Haaland tapaa onnistua pienempiä vastaan – Inter Milania vastaan oli taas tahmeampaa

Jalkapallon norjalaistähden Erling Braut Haalandin alkukausi Englannin Valioliigassa on ollut sanalla sanoen käsittämätön. Englannin dynastiajoukkueen Manchester Cityn hyökkääjä on mättänyt kahden peräkkäisen hattutempun myötä yhdeksän maalia neljään otteluun, mikä tarkoittaa 90 peliminuutin otannoilla yhtä maalia 40 minuuttiin.

Kolmannen kautensa Cityssä aloittanut Haaland, 24, on pelannut Manchesterin sinipaidoissa kaikkiaan 104 ottelua, joissa hän on takonut 99 maalia. Avauskaudellaan Haaland vei Valioliigan maalikuninkuuden iskemällä peräti 36 täysosumaa. Viime kaudella Haalandin maalikuninkuuslukema oli hieman vaatimattomammin 27, mutta uuden kauden norjalainen on avannut kenties jopa elämänsä vireessä.

Viime viikonloppuna Haaland teki maaottelutauon jälkeen kaksi maalia Brentfordin verkkoon, vaikka norjalaisen perhetuttava oli kuollut hiljattain.

– Sanoisin, että hän on uransa parhaassa kunnossa, mutta otteluita on takana vasta neljä. En kysynyt, onko hän valmis (pelaamaan Brentfordia vastaan). Jos hän ei olisi ollut valmis, hän olisi tullut sanomaan minulle. Hän on uskomaton ase, Cityn päävalmentaja Pep Guardiola sanoi ESPN:n mukaan ottelun jälkeen.

Erling Haaland lensi ilmassa: "Vain supervoimat omaava pelaaja voi edes loikata noin korkealle ja osua palloon" 0:45
Erling Haaland lensi ilmassa Mestarien liigassa helmikuussa: "Vain supervoimat omaava pelaaja voi edes loikata noin korkealle ja osua palloon"

Haaland sai kesän arvokisakiireessä pitkän loman, sillä Norjan miehet ovat pelanneet arvoturnauksessa viimeksi Haalandin syntymävuotena.

– Olen varma, että se (arvokisoissa pelaaminen) on hänen unelmansa, ja hän tekee kaikkensa saavuttaakseen sen. Mutta totta kai sillä on paljon vaikutusta, kun saa levätä 1,5 kuukautta ja palautua fyysisesti ja henkisesti, Guardiola sanoi Eurosportin mukaan.

Lukemat romahtavat suuria vastaan

Haaland on jo nyt käytännössä sinetöinyt asemansa yhtenä jalkapallohistorian parhaimmista hyökkääjistä, mutta norjalaisen maalinteko painottuu selvästi pienempiä ja heikompitasoisia joukkueita vastaan pelattaviin otteluihin.

BeIN Sportsin mukaan Haaland on tehnyt City-paidassa "Englannin suuria joukkueita" eli Chelseaa, Manchester Unitedia, Tottenhamia, Liverpoolia ja Arsenalia sekä eurooppalaisjoukkueista Real Madridia, Interiä ja Bayern Müncheniä vastaan 18 maalia 35 ottelussa. Kaikkia muita joukkueita vastaan Haaland on tehnyt Cityssä 81 maalia 69 ottelussa.

Erling Haaland täräytti avopaikasta tolppaan 0:37
Norjan maajoukkueessa Haaland on osunut 35 ottelussa 32 kertaa – ei kuitenkaan tästä paikasta

City ja Haaland jäivät nollille jo keskiviikkona pelatussa Mestarien liigan ottelussa Interiä vastaan, ja maalinteko voi olla tiukassa myös sunnuntaina Valioliigan kärkikamppailussa Arsenalia vastaan. Arsenal on päästänyt tällä kaudella vain yhden maaliin, ja Haaland on jäänyt ilman täysosumia kolmessa edellisessä ottelussaan "Tykkimiehiä" vastaan.

Jos Haaland ei onnistu sunnuntaina maalinteossa, joutuu norjalainen myös taipumaan Cristiano Ronaldolle 100 maalin rajapyykin tavoittelussa yksittäisen seuran paidassa. Ronaldo ylsi Real Madridissa pelatessaan 100 maaliin 105 ottelussa, eikä Haalandilla ole enää mahdollisuus kuin sivuta tuota ennätystä.

Lue myös:

    Uusimmat